tenger címkével megjelölt cikkek

 

 

Szerencsére folyamatosan nő azon vásárlók száma, akik tudatában vannak a tengerek túlhalászatával, felismerték annak következményeit, és ugyan nem mondanának le a halfogyasztásról, de szívesebben vásárolnának fenntartható forrásból származó tengeri termékeket. Manapság már rengeteg kiadvány rendelkezésünkre áll, mely segítségünkre szolgál, hogy mely halfajokat érdemes választani, és melyeket nem. Tovább »

 

Kimész horgászni a tengerre, egyedül. 55 kilométerre a parttól beleránt egy hal a vízbe, a járó motorú hajód pedig otthagy. Pontosan ez történt egy új-zélandi horgásszal. Tovább »

A WWF becslései szerint olyan ütemben tüntetjük el a halakat a tengerekből, hogy akár 30 év múlva elfogyhat az összes. Tovább »

STOCKHOLM | A fiatal halak ugyanúgy rászoknak a tengerekben a műanyagrészecskék fogyasztására, ahogy a tinédzserek az egészségtelen gyorséttermi ételekre - állapították meg svéd kutatók. Tovább »

A tengerekben élő halak és más fajok populációja megfeleződött 1970 óta – derül ki a döbbenetes adat a WWF és a Londoni Állattani Társaság friss jelentéséből. Tovább »

A klímaváltozás, a kiömlő olaj, a műanyaghulladék és egyéb környezetszennyezés hatására pusztul a tengeri élővilág. Tovább »

Különleges találkozásban volt része néhány ausztrál horgásznak, akik a Sydney-től északra fekvő Middle Harbourben egy bajba jutott bálán segítettek. A bálna hirtelen feltűnt a horgászó fiatalok csónakjánál, többször átúszott alatt és körbeúszta azt, érezhető volt, hogy segítséget kér tőlük. Tovább »

Vörös riasztást adtak ki Toszkánában, a Tirrén-tenger halállományát ugyanis tömeges pusztulás tizedeli: haltetemek ezrei lebegnek a vízen a Monte Argentario-félszigethez tartozó orbetellói lagúnában. Tovább »

Kevés brutálisabb népszokás van ma a világon, mint a Feröer-szegeteké, ahol minden évben több száz bálnát és delfint gyilkolnak le egyszerre. Tovább »


hirdetés

A Csendes-óceán egyik legaktívabb víz alatti vulkánja a Kavachi. Emberek nem nagyon mennek ezeknek a képződményeknek a közelébe, mert ha épp nincs is kitörés, a víz savas kémhatása és forrósága az úszást lehetetlenné teszi. A Brennan Phillips vezette expedíció a National Geographic megbízásából most mégis elment, hogy megnézze, ugyan miféle élet van egy ilyen víz alatti vulkán környékén. Tovább »

A tengeri halfarmok friss és ízletes halat állítanak elő, miközben nem veszélyeztetik a tengeri élővilágot. De biztosak lehetünk-e abban, hogy ez a hús biztonságosan fogyasztható? Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés