Blogok

Megint furcsa telünk van, néha egész harapós idő kerekedik, máskor meg inkább tavasz van néhány napig. A Duna egyes részein fogják a márnát, a jászt, némelykor eszeget a süllő is, meg a menyhal. Mindezt persze csak a cimboráktól tudom, az én decemberem – szokás szerint – a munkáról szólt és a január is így kezdődik majd. Nem panaszként mondom, addig jó, míg van meló. Mások tolják a pecát, én meg nézelődöm. A szokásos kis kitekintés a fogyasztói társadalomba. Ja, és BÚÉK! Tovább »

Újévi pecáról nem készült bejegyzés mivel akkorát betliztem mint a ház.Szilveszter éjjel elég hamar sikerült elaludnom,egyedül éjfélkor ébredtem fel amikor bombázták a várost.Pedig annyira akartam halat fogni,hogy még csalit is cseréltem.Horgászat után azt hittem ennél rosszabbul nem is indulhat az évem amikor megláttam,hogy a fogadásom már az első meccsen el ment.Nesze neked papírforma!! Tovább »

Év utolsó napján sem bírtam megülni a seggemen és a reggeli kávé után ismét kimentem horgászni.Kávé után ismét elbasztam az időmet minden hülyeséggel és ezért egy kicsit későn sikerült elindulnom.Sok mindent imádok az életben,de a reggeli hidegben biciklizni a mai napig utálok.Szerencsére az a 20 perc tekerésbe még nem halt bele senki,kivéve én amikor lemerült az mp3 lejátszóm. Tovább »

Decemberhez képest kellemes idő van itt Hollandiában és ezt én amikor csak tudom könyörtelenül kihasználom.Sajnos szerdáig nem volt erőm felkelni,de ma reggel végre megtört a jég és sikerült időben kipattanni az ágyból.Nem terveztem hosszú horgászatot mert ugye valakinek délután dolgozni is kell mennie. Tovább »

A füstölt hallal nem kell sokat variálni, elég csak megtalálni a tökéletes kísérőket, és máris fogyasztható. De a pirosra lakkozott körmöket napokra bebüdösítő füstölt hal olyan, mint a birkapörkölt, mindig emlékezünk arra a kevésre, amit főzünk, és mindig emlékezni fogunk azokra, akikkel már nem tudjuk megosztani azt az új felfedezést, hogy a füstölt halnak kizárólag dolcelattetortával van értelme. Tovább »

Mióta ezt a blogot művelgetem – lassan három éve – mindig csinálok egy kis képtárat az adott év néhány fotójával. Így december tájékán, bár a pecabotok még nem pihennek, egyre többször lapozgatom végig az év képeit. Könnyű nekem, mert én már tudom a sztorit. De megmutatom szívesen nektek is. Tovább »

Egyszer volt, hol nem volt, az Átlántiátus Óceánon is túl, ahol az óceán vize még a sarvalt-káposztalénél is sósabb- olyan mint a géra-, volt két halászember, egyik vénebb, mint a másik (sokkal), kik nyakukba vették mobiltelefonjukat és nekivágtak a nagyvilágnak egy griffmadár hátán. Útba ejték az jó hollandusok földjét, ahol a griffmadarat megeteték jóféle búzagaz-olinnal, mert bizva jó negyven fertályórát repült velük a nagy vizen átal. Tovább »

A vízhatlan (?) thermoruha nadrágja megbízhatóan szívja magába a vizet a szék tocsogós vászonjából, a lélegző bakancs ugyanezt teszi a nadrág száráról lecsorgó cseppekkel. Vizes a lábam, meg a seggem is. Eltűntek a színek körülöttem, szürke az ég, szürke a folyó, a nedves kövek is feketék, meg szürkék. Tovább »


hirdetés

Bocs, hogy ilyet mondok, de közeleg a Karácsony. Távolinak tűnik, de hamar itt lesz. Keressünk ötleteket a cimboráknak. Vagy magunknak. Vagy nézegessünk az angol piacon, csak úgy. Mert a dolgok közben történnek ám: a Guru feltalálta a tésztaszűrőt (nem viccelek, tényleg), a Prestontól immár autentikus horgászcipőt is vehetünk, meg ilyenek. Tovább »

Nagyon vártam a szerdát. Egy éve már, hogy utoljára csukára dobáltam, így azon túl, hogy szégyen ennyire elhanyagolni a pergetős pecát, hiányzott is nagyon. A szerda megvolt, halakkal is találkoztam, de valahogy… Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés