MOHOSZ címkével megjelölt cikkek

 

 

Új vezetőséget választott a MOHOSZ. Összeállt egy fotóra néhány félszeg/délceg (ki hogyan…) úriember, ezt a képet nézegethetjük mi pecások. Hogy egyébként ez a változás ténylegesen mit jelent? Fogalmam sincs. Tovább »

 

Második ciklusára készül Magyarország első horgász államelnöke, Áder János. Közvetlen bizonyíték erre ugyan nincs, de a Nemzet Elsőszámű Horgászának tevékenysége, lobbiereje, tekintélye biztosan hozzájárult ahhoz, hogy számos horgászügyben látványos változás történt az utóbbi években: átalakult a szövetség, betiltották a természetes vízeken a kereskedelmi célú halászatot, új rendszerben pályáztatták a halászati jogokat. Az sem lehet véletlen, hogy a korábbinál több figyelem összpontosul a horgászmozgalomra; az MTI például év végi számvetést készített a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnökével. Tovább »

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) örömmel tájékoztatja a horgászokat, hogy több, mint másfél év előkészítő munka után, a MOHOSZ és a feladatban érintett Minisztériumok, központi hivatalok és egyéb szervezetek konstruktív együttműködése eredményeként a Magyar Közlöny 147. számában megjelent a Kormány 1526/2016. (IX.29.) Korm. határozata a horgászati célú Nemzeti Halgazdálkodási és Horgászati Stratégiáról és az Országos Horgászati Hálózati Programról. Tovább »

A Szalki-sziget horgászturizmusának nyitórendezvénye lehet a június 25-i Horgász- és Halászléfőző Verseny. Az ország több városából vett számos példa alapján született meg az ötlet ehhez a rendezvényhez, melyre örömmel jönnek majd a meghívott vendégek. Tovább »

Budapest, 2016. május 31., kedd (OS) - Horgászturisztikai központ lesz a Tisza-tó. 2016 júniusában nyitja meg kapuit az ország első horgászmúzeuma, a Tisza-tavi Horgászmúzeum a Tisza-tó partján, Sarudon. A rendezvényen részt vesz a MOHOSZ elnöke Szűcs Lajos, a térség kormánybiztosa Nyitrai Zsolt és a Horgászat nagykövete, Bessenyei Péter műrepülő Tovább »

Nyíregyháza – A szakemberek remélik, 2017-től ismét lehet majd horgászni az őshonos halra. Tovább »

A város egyik gyöngyszeme lehetne a Vár-tó, melynek halgazdálkodási tervét most dolgozzuk ki" - emelte ki dr. Késmárki István, a Mofém Horgászegyesület elnöke. Tovább »

Az új jogszabálynak köszönhetően néhány hete több mint 25 ezer hektár vízterület került a horgász szervezetek hasznosításába, a 330 ezer horgász által használható teljes terület így már eléri a 44 ezer hektárt - mondta Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnöke az MTI megkeresésére. Tovább »

Kötelezővé tenné az általános iskolásoknak a horgászat tanulását a Magyar Országos Horgász Szövetség – írja a Blikk. Tovább »


hirdetés

Hódmezővásárhely, Mártély - Egy napig úgy tudták a vásárhelyi Dobó Ferenc Horgász Egyesület tagjai, újra megkapták a mártélyi vizek kezelési jogát. Pillanatnyilag sem ők, sem riválisuk, a Mártélyi Tájgazdálkodási Kft. nincs birtokon belül. A víz az országos szövetségnél maradt. Tovább »

Dunaújváros - Megkapták - és mégsem a helyi Duna-szakasz kezelési jogát a horgászok. Kulturált feltételeket akarnak. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés