Horgász akciók 920

Bujáki Géza írásai

 

Kihagyhatatlan kedvezmények, lebilincselő látnivalók, neves pontyhorgászok szerte a világból – érdekes programokkal és rengeteg újdonsággal jön november második hétvégéjén a nyolcadik PontyShow!

Kihagyhatatlan kedvezmények, lebilincselő bemutatók, neves pontyhorgászok szerte a világból – érdekes programokkal és rengeteg újdonsággal jön november második hétvégéjén a hetedik PontyShow!

A modern felfogású pontyozó, pontosabban a kimondottan nagypontyozó szerelékek furcsa, lassan száz évet – egyesek szerint ezer éveket – átölelő írott krónikája vélhetően egy komplett könyvet is megtöltene, hiszen időben és térben, különféle nációkon, személyes és közösségi sorsokon átívelő, globális hatású eseményektől befolyásolt kultúrtörténetről (talán nem túlzás ez a kifejezés) van szó. A téma komplexitását jól mutatja, hogy az akasztás elve, a csali felkínálásának technikája, illetve maga a csali nagyjából együtt fejlődött. Nos, ha nem is könyvet, de egy cikket írt a témában Thomas Kaltweit a Forradalom Drezdából címmel a német Fish und Fangban – ezt és angol horgászújságokat felhasználva, valamint saját könyvemből szemezve állítottam össze az alábbi szereléktörténelmi áttekintést.

 

Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés