Horgász akciók 920

Forradalmi újdonságok a Cralusso-tól

Amióta az emberiség horgászik, halászik, azóta -több száz, több ezer éve -fejlesztgeti a halfogáshoz használt eszközeit, zsinórjait. Vajon mi újat lehetne még ezekkel kapcsolatba kitalálni? A vízen való tájékozódás nemcsak a hajósoknak, halászoknak, hanem a horgászoknak is ősrégi problémája.

Agyunk és szemünk a fix pontokhoz képest tudja beazonosítani a távolságokat, különböző helyeket. A nagyobb vízfelületeken bizony gondban vagyunk, nem tudunk mihez viszonyítani, ezért is merül fel bennünk a kérdés a vízen, vajon hova horgásztam, hol található az akadó vagy haltartó hely?
A fenti problémára, a Cralusso legújabb fejlesztése kínálja a megoldást.

Magyar fejlesztésű Navigator zsinórok, a horgászpiac legfejlettebb damiljai lettek, új dimenziókat nyitnak az úszós, feederes és ponty horgászok előtt. Mintha mérőszalagot használnánk, egyszerűen és precízen tudjuk a vízen lévő helyek távolságát beazonosítani és segítségével pontosan meghorgászni

Cralusso legújabb innovációján, a NAVIGATOR Match és Feeder magas minőségű alapanyagból készült, tört fehér zsinóron a első 20méter jelöletlen, majd anyagában színezett jelöléseket fogunk látni. Minden 10 méternél tehát 20-30-40-50 stb. 1 méteres színes jelek láthatók, minden 5 méternél tehát 25-35-45-55 méternél 50 centiméteres jelet találunk. Ezek a jelölések fekete, piros és zöld színben nagyon jól láthatók és 30 méterenként ismétlődnek a zsinóron. Nincs más dolgunk, bedobjuk a szereléket és megnézzük melyik jelet látjuk, itt a kép szerint pl. hosszú piros jel, mely a dobra ragasztott matrica szerint 30 60 és 90 méternél található, kis gyakorlattal egyszerűen kiválaszthatjuk az adott távolságot jelen esetben 60 méter.

A zsinórhoz mellékelt és az orsó dobjára ragasztható öntapadós színkód matrica segítségével, be tudjuk azonosítani a meghorgászott távolságot a vízen, majd pontosan és megismételhetően tudunk az adott helyre horgászni, akár több bot használata esetén is!

Az úszós horgászok sem maradnak ki az újdonságból. A merülő damillal ők is élvezhetik a Navigator zsinórok előnyeit. A zsinór vízben rejtőzködő, tört fehér színén jól látszódnak a fekete, piros és zöld jelölések.

Mindannyian rendszeresen találkozunk azzal a problémával, amikor egy új zsinórt tekercselünk az orsó dobjára, néha sok, máskor kevés a feltöltött zsinór, találomra tudtuk az ideális feltöltési mennyiséget megközelíteni.

Feeder és ponty horgászoknak nyújtja talán a legtöbb előnyt a Navigator zsinór, használatával pontosan és megismételhetően tudnak a kívánt helyre horgászni.

Még egy Innovatív megoldás a Cralussotól a QSP rendszer, régóta ismert problémára sikerült egy ötletes megoldás kifejleszteni, mellyel eddig soha nem látott módon, egyszerűen és precízen tudjuk feltekercselni zsinórjainkat az orsóink dobjára.

Különböző méretű, formájú dobokon nem volt egyszerű az ideális mennyiségű feltöltés elérése.

A QSP rendszernél, csak a dob átmérőjét és magasságát kell megmérni, a zsinór adatait megadni és a Cralusso honlapján található kalkulátor megadja a szükséges előtöltés mértékét.

Kalkulátor és a Cralusso zsinórokhoz mellékel QSP mérőlapok

A zsinórhoz mellékel QSP mérőlapok közül válasszuk ki a kalkulált értéknek megfelelő mérőlapot, mely mutatja a hiányzó, előtöltendő részt.

A kiválasztott QSP mérőlappal ellenőrizzük az előtöltés mértékét

QSP használatával, mindig ideális zsinórfeltöltést érünk el.

Az idei évtől a Cralusso 150 és 200 méter hosszúságú, magas minőségű damiljai, a legújabb QSP rendszerrel lettek ellátva, melyek könnyen felismerhetők az üzletekben, egyedi grafikai megjelölésüknek köszönhetően

Az új, kombinált ólom-wolfram súlyrendszer, a legnagyobb fajsúlyú, emiatt a legkisebb térfogatú megoldás, melyet eddig waggler úszóba építettek!

A legújabb, kombinált ólom-wolfram súlyrendszernek, új testformának, és a golf aerodinamikai felületnek köszönhetően, ez az úszó megdöbbentő repülési és működési tulajdonságokkal rendelkezik. A tesztek alapján, a Navigator Match zsinór és a Wolfram Match úszóval a legmodernebb úszós szerelék állítható össze!

Az új, elegáns megjelenésű Black Eagle úszónál a súlypont megváltoztatásával még könnyebben használható, kezelhető úszót kaptunk, melyben élvezhetjük a kalibrációs megoldás előnyeit is.

Használd ezeknek a praktikus termékeknek az előnyeit, keresd a nagyobb horgászboltokban!!

 

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIO

hirdetés