Roston sült harcsafilé joghurtos kevert salátával


Hozzávalók:

8 szelet harcsafilé
1 csipet só
1 csipet bors
10 dkg vaj
1 dl olívaolaj
1 db citrom
1 fej jégsaláta
1 marék ruccola
1 marék madársaláta
1 fej lilahagyma
1 db paradicsom
1 db sárgarépa
1 db uborka
1 db retek
450 g natúr joghurt
1 csipet friss kapor
4 kanál méz
2 kanál ecet

 A halszeleteket sózzuk és borsozzuk,majd facsarjuk rá kevés citromlevet.
Hagyjuk állni 5 percet.
A zöldségeket mossuk meg majd vágjuk csíkokra és rakjuk bele egy nagy üvegtálba.
A mézet keverjük ki az ecettel és vékony sugárba adjunk hozzá 4 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál vizet.
Ha megvagyunk az öntettel ,akkor keverjük át vele a salátát ,majd öntsük rá a joghurtot és azzal is keverjük át,végül szórjuk meg a friss kaporral.
Keverjük össze és tálalásig hagyjuk a hűtőszekrénybe.
A halszeleteket csepegtessük le és forgassuk meg lisztbe.
A vajat melegítsük fel és adjunk hozzá kevés olívaolajat is.
Ha forró a zsiradék,akkor helyezzük bele a halszeleteket és 2-3 perc alatt süssük készre a halszeleteket.
Tálaláskor a hideg salátára helyezzük a forró halszeleteket és kínáljunk mellé citromot.
Ha grillezzük a halat,akkor ne lisztezzük!

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

godd1godd1 (fikanick)
2 éve

Ez nagyon jó!

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés