Horgász akciók 920

CUKK mindenféle

A CUKK Halcsali az elmúlt negyed évszázadban egyszemélyes vállalkozásból nagyforgalmú elismert céggé fejlődött, miközben világ-szerte jelentős forgalomra és hírnévre tett szert.

A képen látható termékcsoport csak töredéke a CUKK választékának. A teljes szortiment megtalálható a www.cukk.hu oldalon és ott az internetes áruházunkból kiválasztva bármi megrendelhető. A termékek ára postai szállítással sem több, mint az átlagos árszínvonalú horgászboltokban. Ez különösen akkor igaz, hogy ha a megrendelés összege meghaladja a 3.000 forintot.

A CUKK TÓ

A CUKK halcsali gyártó vállalkozás kísérleti tava egy természetazonos létesítmény, ahol a halak és más élőlények ugyanúgy élik az életüket, mint bármelyik nagy tóban. Táplálkoznak, szaporodnak, és ugyanúgy ki vannak téve a ragadozók (halak, madarak, siklók, békák, teknősök) támadásainak, mint bárhol.

A fenti egyik képen a CUKK tó egy részlete látható, a másikon a sok ragadozó közül az egyik lesben álló csuka biztosítja az apróhalak mindennapos háborgatását.

A parton álló horgásznak legfeljebb halvány elképzelései lehetnek arról, hogy mi is történik valójában a vizek mélyén. De előfordul, nem egyszer az is, hogy az íróasztal mögött üldögélő szakirodalmár sincs igazán képben.

A CUKK viszont tisztában van azzal, hogy mi a helyzet a víz alatt, hogyan viselkednek a halak, mikor és miért viselkednek úgy, ahogy. Pontosan tudjuk, melyik csalit szeretik, vagy éppenséggel melyiket utálják. A CUKK munkatársai ugyanis le tudnak menni a CUKK kísérleti tó közepén a tó fenekére egy csigalépcsőn és nyolc, egyenként is emberméretű üvegablakon keresztül mindent látnak.

Több száz féle magyar és külföldi etetőanyagot teszteltünk már az évek során a CUKK kísérleti tavában is. Voltak köztük kiváló anyagok, de olyan igen drága etetőanyaggal is találkoztunk, amelyikhez egyetlen hal sem ment 1-1,5 méternél közelebb. Valami ellenszenves illat elriaszthatta őket. Mégis évekig gyártották és forgalmazták ezt a „csodaszert”.

Egyébként a tesztelések során (mindenféle vizeken) és a CUKK tóbeli tapasztalatok alapján is megállapítható, hogy a halak számukra természetes, egyszerűbb etetőanyagokat sokkal jobban kedvelik, mint az agyonreklámozott, drága, mindenféle „csoda anyagokkal” és „csoda ízekkel” spékelt dolgokat. Ezek csak egyes gyártóknak hoznak kiemelkedő hasznot, de a horgászoknak sokszor felesleges kiadást jelentenek.

A felső képek egyike a CUKK tó egy másik részletét mutatja a stéggel. A másik kép pedig a tó egyik víz alatti ablakából készült egy darabos etetőanyag kipróbálásának alkalmából.

Pontyozó, keszegező, bodorkázó, amúrozó, dévérező, stb. feliratok találhatók egyes etetőanyagok csomagolásán. Nagy kérdés, hogy van-e ennek értelme. Régebben mi is azt hittük, hogy van, és a CUKK is beleesett ebbe a hibába. Azóta teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy a mi jó magyar békés halaink mindegyike szereti azt az étket, amit a többiek. Nem igen tapasztaltunk más vizeken sem olyat, hogy keszegezővel csak keszeget, pontyozóval csak pontyot, akármilyenekkel meg csak akármilyeneket lehetett fogni. Ezt a mindenféle elnevezést megint csak a gyártók találták ki, hogy több csalit adjanak el, és hogy egyre különlegesebb ajánlataikkal növeljék forgalmukat, és előnyt szerezzenek a konkurenciákkal szemben.

A fenti képen látható, hogy ponty, amúr, dévér ugyanazt az etetőanyagot habzsolja, sőt a halak által felkavart csalitörmeléket élvezettel szűrögetik a busák is.

(x)

 

Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Deeper Chirp 1200

hirdetés