Rizottó haldarabokkal

Hozzávalók:
3 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma
40 dkgrizs
1 l húslé
2 dl fehérbor
10 dkg vaj
60 dkg harcsa
1 kk finomra vágott zöldpetrezselyem
1 ek citrom leve
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék sárgarépa (puhára főzve)
1 kevés reszelt sajt
Kockázd fel a halfilét. A citromlevet keverd össze sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel és olajjal. Forgasd meg benne, a kockára vágott halat. Tedd a hűtőbe, fedővel letakarva, 30 percre. A rizottóhoz hevíts vajat, pirítsd meg benne a kockára vágott hagymát és az összevágott fokhagymagerezdet. Add hozzá a rizst és folyamatos kevergetés mellett, párold üvegesre. Fokozatosan, állandó keverés mellett, öntsd hozzá a forró levest és a bort. Az újabb adag csak azután következhet, amikor a rizs az előzőt már teljesen magába szívta. 20 percig főzd. Az utolsó 5 percben, add hozzá a vékony csíkokra vágott hagymaszárat. Ízesítsd sóval és borssal, majd keverd bele a maradék vajat. A felkockázott halat, óvatosan helyezd a rizsre, majd takard le fedővel és alacsony hőmérsékleten, 5 percig főzd. Ezután keverd bele a zöldségeket. Végül szórj a rizottóra összevágott petrezselymet és reszelt sajtot.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés