Korhely halászlé


Hozzávalók:

1 db kb. 1,5 kg-os ponty
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
fél citrom
1 dl tejföl

őrölt tárkony
pirospaprika
fehér bors
babérlevél
1 halászlé kocka
1 dl száraz
fehér bor

A karikákra vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot 10 szem borssal, a babérlevéllel és a hal farkrészével 1 liter vízben 20 percig főzzük. A megtisztított halat legalább 6 szeletre vágjuk és besózzuk. A zöldségeket és a farkrészt szitán áttörjük. A halszeleteket, a fejet és a belsőségeket lábosba rakjuk, az átpasszírozott levet ráöntjük. Felengedjük annyi vízzel, hogy a halat éppen ellepje. Hozzáadjuk a bort, a halászlé kockát. Beletesszük a meghámozott és karikára szelt citromot. Fűszerezzük 1 evőkanál (édes vagy erős) pirospaprikával, kevés sóval, 1-1 késhegynyi fehér borssal és tárkonnyal. Takarékon 20-25 percig főzzük. Belekeverjük a tejfölt. Megízleljük, hogy kell-e még fűszerezni. Tálalás előtt egyet forraljuk.

Tálalás: Aki szereti, szélesmetéltet adhat mellé. Friss fehérkenyérrel és száraz fehérborral kitűnő eledel.

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

fikanickkkfikanickkk (fikanick)
11 hónapja

Kocka alakú halászlé???

10
JuhászFerenc
11 hónapja

Mi mindig teszünk bele kockát, akármennyi hal van. Tök más a kettő, nem lehet hallal kiváltania kockát. Persze ízlések és pofonok...

9
ouvert.kft
11 hónapja

Halászlé kocka a halászlébe????
Ezt nem tudom hogy ki írta,de az nem volt józan :D
Kockát akkor használunk ha nincs elég hal....egyébként meg ha komoly horgász valaki akkor inkább nem főz halászlevet,mint hogy halászlé kockát tegyen bele.
No komment...

8

Mi amúgy csipetkével esszük gyerek korom óta

7

Zolika, mi a baj ezzel a recepttel? Hogy másfél kiló pontyra van írva? Ha három kilóból csinálod, fel kell szorozni minden hozzávalót a duplájára. ENNYI

6
parasztlángosparasztlángos (fikanick)
1 éve

:D

5
presztersoma
1 éve

Köszönöm, így már egyértelmű! :D

4
parasztlángosparasztlángos (fikanick)
1 éve

azt a felét, amelyikbe belebasszák az arcod

3
presztersoma
1 éve

Azt tudja valaki, hogy a vajaskenyérnek pontosan melyik oldalát kell megkenni, hogy stimmeljen?

2
N Zolika
1 éve

Aki ezt írta készített már halászlevet? 1,5kg ponty? Azt azzal a lendülettel engedem vissza!!! Min 2,5-3kg. os, filézve! Feje kettévágva, és a halcsonttal megy az alaplébe, így az agyból kifő annyi zsiradék, ami kell ahhoz, hogy a paprika kiadja a színét. A filét, 2-3mm. beirdalva, besózva, 1-2 órára. Íze is jobb, szálka is eltűnik. Alaplének, min 2órát főni kell, hogy lefőjön a hal hús, és a csontból is kioldódjon a zselatin! Széles-metélt? Hát, nem tudom? Baján gyufatésztával, de az nem korhely!

1
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés