?Sziasztok!Tudnátok ajánlani olyan vizeket(nem számít hogy tó,folyó,csatorna) ,ahol érdemes pergetni?Lehetőleg Pest megyében,vagy annak közelében lenne a legjobb. Előre is köszi!

1 éve 4 hozzászólás

Akad némi tapasztalatod, vagy csak hozzáfűznél valamit? Ne fogd vissza magad, szólj hozzá a témához!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

astur
1 éve

Én azt az elvet követem, hogy a lakhelyhez legközelebb eső szakaszból kell megpróbálni a legtöbbet kihozni. Érdemi tapasztalatot csak heti több portya során lehet nyerni, ez meg órányi vagy ennél is több időt felemésztő utazásnyira lévő vízzel nem nagyon megy. Ha a "kertek alatti" szakaszt járod, sokkal gyakrabban le lehet ugrani a partra, nem is feltétlenül horgászni, csak megnézni "hogy viselkedik" a folyó különböző vízállásoknál az egyes részeken; főleg a tapasztalatgyűjtés első időszakában tud nagyon hasznos lenni. Felfedezőtúra előkészítéseként jó lehet google térképen a max nagyítással átnézni az adott szakaszt, abból is már sok minden kiderülhet, a meder mélyülésére, sodrás erősségére lehet következtetni, meg lehet találni pl. kövezéseket, mellékágakat.

4
B. Ferenc
1 éve

Bárhol érdemes pergetni mivel a balin vándorol és ahol kishal van számítani lehet megjelenésére. A süllők a mederben lapulnak este a kishalak után kimennek főleg nyáron és kora ősszel felszín közelbe. Harcsát a nagyobb akadók és gödrök környékén kell nappal keresni este a keszegek pihenőhelyén. Csuka pedig a holtágak illetve a lassú sodrású illetve sodrásmentes részeken van jelen nem kis számban!
Senkitől nem várhatsz konkrét helyet Én 6 év alatt ismertem ki a Pest megyei Duna szakaszt kizárólag partól! Elég terhelt víz nagyon ki kell tartani egy-egy jó halért ezért senki nem fog tuti helyet mondani... Próbálkozni kell és a siker jönni fog magától!
Illetve nem szabad feladni! Volt hogy 2hétig üresre mentem a legtutibb helyeimen utána egyszercsak bumm és sorra fogtam a halakat!

3
OdiOdi (fikanick)
1 éve

És melyik reszet?

2
B. Ferenc
1 éve

Szia!

Dunát mindenképp tudom ajánlani!

Feri

1

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés