Fogas Molnárné módra zöldségkörettel


Hozzávalók:

1 kg fogas
5 dkg liszt,
2 dkg só,
20 dkg vaj,
2 db citrom
20 dkg zsír (vagy olaj),
1 g törött bors.
Köret:
8 szál fehérrépa
4 szál sárgarépa
4 marék mogyoróburgonya

A halat megtisztítjuk, filézzük, a bőrét lefejtjük.
A filékből kb. 5 cm széles szeleteket vágunk, megsózzuk és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben zsírt vagy olajat forrósítunk; a halszeleteket lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat szép rózsaszínűre sütjük.
A megsült halszeleteket melegített tálra rendezzük, mindegyikre rakunk egy citromszeletet.
A vajat felolvasztjuk, lassan mogyoróbarnára sütjük.
Ekkor megsózzuk, citromlevet keverünk bele, és a halszeletekre öntjük.
Köretnek a zöldségeket meghámozzuk és batonokra vágjuk .A burgonyát megmossuk és félbevágjuk.
Tepsibe rendezzük őket és sózzuk olajjal megspricceljük és vajat csipegetünk rájuk.
160fokos sütőben 25 percig sütjük.
Jó étvágyat!

 

Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés