Halászlé bográcsban ponttyal, keszeggel
A halat(ponty) megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, a törzsét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Ezeket egyenként megsózzuk és hideg helyen legalább két órán át állni hagyjuk.
Az összevágott vöröshagymát a fazék aljára tesszük, rárakjuk a hal fejét, farkát és a halszeleteket. Felöntjük vízzel és erős tűzön felforraljuk. Miután felforrt, 2-3 percre visszavesszük a forrást és beletesszük a paprikát óvatosan, nehogy a fazék oldalához tapadjon (ettől ugyanis ráéghet és keserű lesz).
30 percig erős lángon forraljuk, ezután átpasszírozzuk a levet.
Majd levesszük a lángot és beleforraljuk a halszeleteket.
Tálaláskor az előre kifőzött gyufatésztára leszűrve rámerjük a levet.
Kipróbáltad? Te máshogy készíted? Szólj hozzá!
hirdetés