Ponty horgászata

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

majom2majom2 (fikanick)
4 éve

Sziasztok!
Még új vagyok és nem igen értem a szabályokat. Az új tilalmi rendszerben azt irja, hogy majus 2. és 31. között van a ponty tilalmi időszaka. Ez most azt jelenti, hogy ekkor egyáltalán nem szabad pontyra horgászni vagy csak nem szabad hazavinni a pontyot?
Szóval ha én májusban a Balatonon ponytra horgászok és jön a halőr akkor megbüntet?

4
amurfogo2001
4 éve

a pontynak nagy, sűrű etetés kell. egy etető kosár erejére nem sereglenek oda csak ha az orruk elé dobjuk. mellesleg pontyot sokkal nehezebb folyón fogni, nem azért mert a tavon mindenhol tudunk horgászni meg össze van sűrűsödve, hanem mert a tavon bármilyen csalival horgászhatunk. pl: ha veszel egy méregdrága banános-ananászos pop up pelletet és bedobod mondjuk a kettős-körösbe, várhatsz napokig, csak a törpe fogja cibálni, míg tavon jó eséllyel foghatsz 10 kiló feletti potykát

3
burai61
5 éve

Sajnos ez van a Kőrösök mentén is .

2
Berza
5 éve

Legkedveltebb, legelterjedtebb halacskánk. Én a dunán vettem őket (is) üldözőbe, több kevesebb sikerrel..sajnos az a tapasztalatom hogy azon a dunaszakaszon ahol én próbálkoztam több helyszínen is több álmatlan éjszakán is és több olyan napon, amikor azthittem minden passzolt..nagyon foghíjassá vált a csapat. Valószínűleg, sőt biztosnak is gondolom, hogy ez leginkább ezen a szakon belüli túlhalászatnak tudható be. Sajnos nemegyszer látuk feederezés közben is, hogy kedves halászbácsi meghúzta kedvenc köveinket, vagy akár a kisdunát.

1

Friss fórumtémák:

Hirdessen nálunk
Tovább a Fishing Time-ra »

hirdetés