Szezonindító horgász akciók 920

Dunaparty összefogás

A napokban egyre több alkalommal lehet találkozni a közösségi oldalon egy igazán jó és nagyon hasznos kezdeményezéssel, amiben az embereket összefogására invitálják a szervezők, attól függetlenül, hogy futni, sétálni, kutyát sétáltatni, kirándulni vagy horgászni járunk-e le a Duna partra. Sőt, szerintem az sem mérvadó, csak a szemlélet, hogy hajlandóak vagyunk-e tenni valamit a szebb és tisztább környezetünkért. Mi a céljuk?

Horgász pénztárca ponty mintával
hirdetés

„Célunk, hogy a Duna teljes magyarországi szakaszán összegyűjtsük a szemetet és közben megismerjük a folyó rejtett szépségeit. Kérlek nyújtsatok segítő kezet, hogy a jövő nemzedékének legyen mit továbbadnunk!”

Az elmúlt pár évben gyakran mentem le a partra, ha horgászni volt időm vagy csak a hétköznapi fáradságom szerettem volna kicsit feledni, mert ilyen esetekben szeretek hamar feltöltődni kint a természetben. Sajnos egyre több esetben látok szemetet vagy szemétkupacokat a parton, függetlenül attól, hogy turisztikai szempontból frekventált a terület vagy sem.

A Duna magyarországi szakasza elég hosszú ahhoz, hogy rendszeresen karban lehessen tartani, nem beszélve arról a sok palackról, kannáról és más hulladékról, mely más országokból sodródik át a vízben hozzánk.

Ennek a kezdeményezésnek nem az a célja, hogy másokban keresse a hibát, annál sokkal nemesebb. Az a kérdés,...
...ki és mire képes egy szebb és tisztább környezetért a Duna mentén, hogy a jövő nemzedéknek méltó példát mutatva, egy élhetőbb világot adjunk nekik.
Talán engedtessék meg nekem egy rövid történet:
Tavaly egy baráti invitálást elfogadva a Dráva partjára, Drávaszabolcsba utaztam, hogy a környező partszakaszt és erdős részt gyalog bejárva szedjük össze a szemetet sokadmagammal, függetlenül attól, hogy szinte senkit nem ismertem és az adott területen az életben még soha nem jártam előtte. Nem dicséretre várok, ezzel csak arra szerettem volna célozni, hogy bátran merjünk vállalkozni, ha azonosulni tudunk a közös céllal. Nekem annyira meghatározó élmény volt, hogy az idei évben is szeretnék ismét a Dráva partján ott lenni és a többiekkel részt venni a szemétszedésben. Reklám ide vagy oda, de tavaly írtam erről egy bejegyzést és készítettem egy kis bemutató videót is erről a napról, hátha legközelebb többen érzik majd azt, hogy csatlakoznának.
A Dunaparty összefogás május 2-án reggel 9 órakor kezdődik és többek között a Facebook-on lehet jelentkezni, illetve az elérhetőségükön is, a horgaszatezerrel@gmail.hu címen.
Remélem sok magánszemély, cég, baráti társaság és önkormányzat támogatja majd a kezdeményezést.
Végül a meghívón olvasható idézettel zárnám soraim, bízva abban, hogy sokan találkozunk a parton:

„Az az ember, aki vak a természet szépségeire, az élet örömeinek csak a feléből részesül.”
(Robert Baden-Powell)

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Figura
5 éve

Sajnos nekem sincs sok jó tapasztalatom, de talán együtt többre leszünk képesek:)

2
hirdetés (x)
radativi53
5 éve

Sajnos nagyon nehéz dolgok ezek, a cikkírónak minden elismerésem,de a tapasztalataim sajnos nagyon,de nagyon szomorúak.A horgászok nagy többsége,és a "Természet"járóké nagyon,de nagyon igénytelen.Szeretek horgászni olyan helyeken ahol vannak a horgászhely mögött szemeteskukák.Ilyen hely tényleg nagyon kevés van.Az önkormányzat rendszeresen elhordatja a szemetet,de a T.urak a szemetet nem a kukába szórják,hanem a lábuk elé,a folyóparti nádba,a kuka a parton áll az autója mellett.Írd és mond öt méterre,de nem dobja bele.Volt,hogy vittem velem kesztyűt,zsákot a szemetet összeszedtem az unokáimmal,és beletettük a szemetesbe,és láss csodát másnap délután ugyanannyi szemét volt ott.Hihetetlen.Na erre kellene valamit kitalálni.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Szezonindító horgász akciók 1200

hirdetés