Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Beállított szűrők: × márka: Fin × szűrők törlése

kifutó
7 különböző méretben!

Fin
Method Feed Brown 200m

A FIN márkával egy első osztályú, CPA 6.6 anyagból gyártott termékhez jut hozzá.A gyártás során...
1.599 Ft1.199 Ft/db
készleten Szállítás: 1 munkanap
-25%
0.14 0.16 0.18 0.20 0.22 0.25 0.28
10 különböző méretben!

Fin
Rubin Carp / Piros Pontyozó Zsinór

 RUBIN CARP egy első osztályú monofil horgászzsinór, amely egyesíti a két, még eddig nehezen egyeztethető...
2.499 Ft/db
nem rendelhető  
6 különböző méretben!

Fin
Neon Carp 300m monofil zsinór

A NEON a FIN márka legújabb monofil zsinórja. A NEON-t speciálisan nehéz terepre szánták, ahol a teherbírás...
2.599 Ft/db
nem rendelhető  
0.26 0.28 0.30 0.32 0.35 0.40
3 különböző méretben!

Fin
Big Game Carp 600m monofil zsinór

A FIN márkával egy első osztályú termékhez jut hozzá, amely CPA 6.6 anyagból készül. A FIN BIG GAME CARP a...
2.799 Ft/db
nem rendelhető  
0.25 0.30 0.35
7 különböző méretben!

Fin
Method Feed Yellow 5000m monofil zsinór

A FIN márkával egy első osztályú, CPA 6.6 anyagból gyártott termékhez jut hozzá.A gyártás során...
13.399 Ft/db
nem rendelhető  
0.14 0.16 0.18 0.20 0.22 0.25 0.28

Pontyos damilok, Fin monofil zsinórok, Fin feeder zsinórok, távdobó Fin bojlis zsinórok, is kaphatók horgász webshopunkban. A monofilzsinórok nyúlása különböző, de általánosságban elmondható, hogy minden monofilnak van nyúlása, amivel dobáskor, bevágáskor, fárasztáskor kalkulálni kell. A távdobóknak, nagy távolságra horgászóknak ajánlott előtétzsinórt használni vagy olyan főzsinórt, aminek a vége vastagodik. A megvásárolni kívánt damil hosszát, méretét, szakítószilárdságát mindig a halhoz, vízhez és módszerhez választjuk. Feederre, bojlis horgászatra vagy pontyhorgászatra jellemzően a 20-as, 22-es, 25-ös damilokat keresik a horgászok (a húszas méret alatt a 0,2 milliméter vastagságú zsinórt értjük). Ettől természetesen lehet vékonyabb 18-as is, vagy vastagabb, ha nincs tér fárasztani és kapitális halakra számítunk, de ez az origója a feederes és bojlis monofiloknak. Monofil zsinórt pergetni ma már kevesen választanak, kisebb puha szájú halakhoz, mint jász, domolykó, pisztráng azonban kiváló választás lehet. Télen nagy előnye a monofilnak a szövött zsinórokkal szemben, hogy kevesebb vizet hord fel, ilyenkor a pergetők is kénytelenek átváltani, ha fagy. A monofil zsinór hátránya, hogy gyorsabban elöregedik, mint a fonott, az UV sugarak is megeszik és a nyúlás, csavarodás is sokat ront a szakítószilárdságán. A horgászzsinór szakítószilárdságát van amelyik gyártó csomózva, van amelyik gyártó csomózás nélkül adja meg. A különböző csomók különböző mértékben rontják a damilok szakítószilárdságát, ami kg-ban ad meg minden gyártó, erről érdemes tájékozódni, egy biztos, mindig vizezzük (valójában nyálazzuk) be kötés előtt zsinórjainkat. Érdemes évente cserélni, és közben megfordítani dobunkon, zsinórcsévélést, cserét segítő eszközök is kaphatók horgász webshopunkban.

Gyakori kérdések

Milyen vastag damilt vegyek feederezni?

A válasz nagyon egyszerű, a legtöbb horgász olyan körülmények között feederezik, ahol nincsenek vízalatti akadók, a halak súlya jól behatárolható, azaz pár kilósak és 3,6 vagy 3,9 méteres botokkal horgásznak nem hatalmas távolságra. Ha magadra ismersz, akkor neked elegendő lesz húszas vagy huszonkettesből maximum 250 méter.

Milyen színű Fin bojlis zsinórt használjak?

Amit jól látsz! Éjjel, mikor csónakkal forgolódunk a botok között hatalmas jelentősége van a zsinórok láthatóságának, vannak erre speciális lámpák is, amikkel könnyedén megláthatjuk zsinórjainkat, hogy ne menjünk rájuk elektrmos motorral. A halak a főzsinórt nem fogják vizslatni, ami számít a halak szempontjából, azaz előke, nem a főzsinórunk.

Pergetni érdemes-e Fin fluorocarbon zsinórral?

Teljesen felesleges és drága az egész orsót ezzel feltölteni, elegendő az utolsó métert "láthatatlanná" tenni a halak számára.