Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Beállított szűrők: × márka: Rapture × szűrők törlése

3 különböző típus!

Rapture
Red Storm - pergető bot

Briliáns széria, szemrevaló kinézettel. Bár a család a kínálatunk belépő tagjának tekinthető, ez ne...
10.899 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Red Storm - pergető bot

Briliáns széria, szemrevaló kinézettel. Bár a család a...
16.499 Ft/db
nem rendelhető  
6 különböző típus!

Rapture
Forward - pergetőbot

A RAPTURE FORWARD botcsaládot a medium-heavy pergető horgászatra fejlesztette ki a Rapture csapata. A carbonból...
21.799 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Black Knight - pergetőbot

A fekete lovag (black knight) kiváló választás a heavy ill. medium heavy bot szerelmeseinek.Tipikus...
26.999 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Steyr Rocker - pergetőbot

A két botból álló RAPTURE STEYR ROCKER botcsaládot light és ultralight pergetésre tervezték és egyaránt...
27.599 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Sothis - pergetőbot

A Rapture SOTHIS botcsaládja azon horgászok számára készült, akiknek egyszerre van szükségük az erőre, az...
30.399 Ft/db
nem rendelhető  
4 különböző típus!

Rapture
Signal 6th Sense - pergetőbot

A RAPTURE SIGNAL SIXTH SENSE egy tökéletes választás a sügér pergetés  szerelmeseinek ill. a Split Shot és...
32.568 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
ENVY - pergető bot

A Rapture Envy botcsaládja méltán foglalja el vezető helyét a „finomszerelékes” pergető horgászat...
35.699 Ft/db
nem rendelhető  
2 különböző típus!

Rapture
Signal Solid Sense pergetőbot

A Rapture új márkáka a Signal Solid Sense egy igazi Finesse stílusú horgászbot finom, tömör spiccel.A család...
37.399 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Iride - pergetőbot

 Az Iride az egyik legjobb példa a tradíció és az új fejlesztések megfelelő kombinációjára.Igazi terepe a...
41.199 Ft/db
nem rendelhető  
2 különböző típus!

Rapture
Assassin XT - pergetőbot

A Rapture ASSASSIN prémium kategóriájának izmosabb példányai a keményebb csatákra készültek.A tökéletesen...
41.899 Ft/db
nem rendelhető  
2 különböző típus!

Rapture
X-Ray - pergetőbot

A horgászbotokat - modelltől és márkától függetlenül - egy vagy maximum két hasonló technikára tervezik. Ez...
45.699 Ft/db
nem rendelhető  

Rapture
Finezza pergetőbot

A RAPTURE FINEZZA botcsalád az egyik legnagyszerűbb választás a "light fishing" technikát alkalmazó pergető...
47.699 Ft/db
nem rendelhető  

Pergető bot, Rapture pergető botok, Rapture pergetőbotok készletről! Hatalmas Rapture pergető bot választék, akciók, mindenféle módszerre, halra, vízre a legolcsóbb akcióstól az exkluzív darabokig a horgász webshopunkban. Egyrészes, nyéltoldós, kétrészes vagy poggyászban is elférő travel botok közül válogathatsz. Egyesek esküsznek, hogy az egyrészes botokkal jobb a kontakt, a finomabb kapások is érezhetők és a bottörés esélye is kisebb. Szállítás szempontjából a többrészesek élveznek előnyt, a legnépszerűbb a kétrészes bot, de egyre inkább jó minőséget képviselnek a teleszkópos spinning botok is. A legtöbb gyártó a bot nevében jelöli egy nagy S betűvel, ha a bot hagyományos pergető, azaz spinning és egy nagy C betűvel, ha casting, azaz multis, revolvernyeles bottal van dolgunk, ezen az orsó felül van és a gyűrűk is felfelé néznek. Sokan kedvelik a parafanyeles változatot, az EVA, azaz szivacsnyelest könnyebb tisztán tartani, borítás nélküli botok viszont jobban közvetítik a kapást. Puha szájú halakhoz, mint jászkeszeg, domolykó, pisztráng kevésbé feszes botot válasszunk, így kisebb eséllyel tépik ki a horgot és kevésbé sérül a hal. Süllőre, csukára, harcsára fast, extra fast, balinra fast, vagy moderate botot vásároljunk. A dobósúlyt igyekezzünk a műcsali súlyához igazítani, minél rövidebb a bot, annál könnyebben lehet életre kelteni a műcsalit. Minél több a boton a gyűrű, annál jobban oszlik el a terhelés. Egytalpas gyűrűkkel a finomabb botokat, kéttalpassal a nagyhalas típusokat szerelik. A tízezer forint feletti pergető botokra minimum 1 év jótállást vállalunk, de egyes modelleknél ez akár 3 év vagy több is lehet. Egy jó tanács, sose állítsuk be a féket a bottal úgy, hogy egyik kezünkben a bot, másikban a zsinór, mert könnyedén töréshez vezet. A spiccgyűrűtől számított 10-15 centin belüli törések rendszerint így keletkeznek, ezeket a gyártól nem fogadja el garanciális, azaz minőségi hibának. Ha féket állítunk be, jobb, ha a horgot beakasztjuk egy fába és a bot erősségének megfelelően kalibráljuk az orsót. Fontos, hogy az orsó és a zsinór összhangban legyen, túl erős zsinórral és keményre állított fékkel könnyedén eltörhetjük a botot, ezért a horgászat megkezdése előtt mindig állítsuk be a felszerelésnek megfelelő fékerőt. Orsót úgy válasszunk a botra, hogy a kezünkbe fogva a markunkban legyen a középpont, ne billenjen sem előre, sem hátra. Nézz körül, használd a szűrőket a bal oldalon, keresd a legnépszerűbb, készleten lévő termékeket! Az alábbi akciós és nem akciós márkák közül válogathatsz: Abu Garcia, Balzer, Berkley, Black Cat, Browning, Dam, Daiwa, Delphin, Dragon, EnergoTeam, Eurostar, Fox Rage, Frenetic, Gunki, Hardy, Illex, L&K, Mad Cat, Milo, Mitchell, Nevis, Oreel, Okuma, Penn, Pezon, Pezon&Michel, Quantum, Rapture, Ron Thompson, Ryobi, Savage Gear, Shakespeare, Shimano, Silstar, Sportex, Spro, Tica, Wizard.
Pergető horgászbotok UL, light, medius ls heavy pergető bot parti és csónakos horgászatra, wobblerezéshez, gumihalazáshoz: csukázó, süllőző, balinozó, domolykózó, pisztrángozó és jászozó pergető botok, horgászbotok wobbleres, műcsalis, plasztikcsalis, vertikális horgászathoz.

A botok akciója és erőssége (ACTION és POWER) két egymástól eltérő, de fontos adat a bot választását illetően. Részletesen a főkategóriában, azaz a horgászbotok kategóriára kattintva éritek el ugyan így a lap aljára görgetve.
Nagyvonalakban a bot akciója leginább a dobást, a bevágást, a fárasztást és a techinikát befolyásolja, míg a bot ereje az eldobható súlyt, csalit határozza meg, azaz hogy mekkora súly hajlítja meg a botot.

Gyakori kérdések

Milyen dobósúlyú Rapture pergetőbotot válasszak?

Általánosan elmondható, hogy a használt műcsalik súlyához kell igazítani a bot dobósúlyát. Erősebb sodrású folyóvizeken kalkulálni kell azzal is, hogy a nagyobb felületű műcsalikba és a zsinórba belekap az áramlás, ilyen vizekre indokolt lehet a nagyobb dobósúly.

Milyen hosszú legyen a pergetőbot?

A hosszabb bottal nagyobb dobástávolság érhető el, viszont egy rövidebb bottal könnyebben életre kelthető a műcsalink. Csónakból és fákkal, növényekkel benőtt partoldalakon praktikusabbak a rövid botok.

Parafa vagy EVA nyeles pergetőbotot vegyek?

Egyesek szerint a parafa nyeles botok a legszebbek, mások az EVA borítást részesítik előnyben. Ez ízlés kérdése, azonban nagyon fontos, hogy egy kemény nyélborítás jobban közvetíti műcsalink mozgását és a kapásokat mint egy puha EVA nyél.

Fontos a pergetőbot akciója?

Puha szájú halakhoz, mint jászkeszeg, domolykó, pisztráng kevésbé feszes botot válasszunk, így kisebb eséllyel tépjük ki a horgot és kevésbé sérül a hal. Süllőre, csukára, harcsára fast, extra fast, balinra fast, vagy moderate botot vásároljunk.