Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Tengeri sufcasting orsók, tengeri Shimano távdobó orsók, tengeri Shimano surf orsók, surforsók tengerre és tengerparti horgászatra alkalmas surforsók. Ezek a távdobó tengeri orsók a nagy távolságok meghorgászására lettek kifejlesztve akár homokos, akár sziklás parton előszeretettel használják a horgászok különböző méretű halak horgászatára, akár hatalmas ráják vagy cápák is partra kerültek már surf felszereléssel. Hatalmas zsinórkapacitásuk és kiváló fékrendszerük, valamint sósvíznek ellenálló anyagfelhasználással kitűnnek a hagyományos orsók közül, élettartamuk is hosszabb, ha minimális törödést kapnak, hosszú évekig hű társunk lehet akár tengeri, akár édesvízi horgászataink során. Ha sósvízi körülmények között használjuk, minden horgászat után érdemes csapvízzel átöblíteni, lelocsolni, hogy a só hosszútávon se tudja kikezdeni a lakkozást, festést. Penn, Shimano orsók között találhatunk tengeri surf horgászathoz illeszkedő orsókat.

Gyakori kérdések

Mitől tengeri egy Shimano surfcasting orsó?

Attól, hogy olyan, a sósvíznek ellenálló anyagokat használnak fel, ami kis ápolással ellenálló lesz évekig a sósvíznek és a tömítések is hasonlóan ellenállnak a sósvíznek.

Csak tengeren lehet használni egy sw Shimano surfcasting orosót?

Nem, tökéletes pontyozni vagy akár harcsázni édesvízen is - csak jó eséllyel tartósabbak.

Megfelel-e sima, nem tengeri körölményekre gyártott távdobó orsó is tengeri parti horgászatra?

Meg, de ha rendszeresen kívánunk vele ott horgászni, akkor érdemes egy kifejezetten arra a körülményekre gyártottra lecserélni és természetesen édesvízzel leöblíteni horgászat után.