Újra kifogták a Balaton legnagyobb pontyát

2016.09.16. forrás: VS

Ezúttal Badacsonynál bukkant fel a 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty. Ez a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta a tavon bevezették a behúzós horgászatot.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítvahirdetés

Ezúttal Badacsonynál bukkant fel a 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty. Ez a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta a tavon bevezették a behúzós horgászatot. A hatalmas halat tavaly április 25-én, az első Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa zárónapján fogta ki Tulipán Tibor, és a 23,60 kilós ponttyal megnyerte a verseny legnagyobb fogásáért járó elismerést - írja a Sonline. A verseny után Bujáki Géza jelezte, hogy 2014 májusában ugyanezt a halat már megfogta Balatonlellén, akkor 22,50 kilogramos volt a ponty - mondta Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

A hal különös és egyedi ismertetőjele egy ötös pikkelycsavar, ami a testének jobb oldalán, a kopoltyúfedő mellett található. A minap Németh Valternak sikerült megakasztania a pontyot. Társával, Szeli Norberttel látták, hogy rendkívüli fogásról van szó, ezért jelezték a halgazdálkodási társaságnak. A két horgászt – a fogásért és a rendkívül kíméletes bánásmódért – megajándékozzuk egy jövő évi egyhetes behúzós horgászati lehetőséggel – Nagy. A halat visszaengedték a tóba; aki legközelebb horgára keríti, éves balatoni területi jegyet nyer.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »