Őszi-téli ruhavásár 2.

Újra kifogták a Balaton legnagyobb pontyát

Ezúttal Badacsonynál bukkant fel a 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty. Ez a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta a tavon bevezették a behúzós horgászatot.

C-protekt
hirdetés

Ezúttal Badacsonynál bukkant fel a 23,80 kg súllyal mérlegelt kapitális tőponty. Ez a legnagyobb ismert balatoni ponty, amióta a tavon bevezették a behúzós horgászatot. A hatalmas halat tavaly április 25-én, az első Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa zárónapján fogta ki Tulipán Tibor, és a 23,60 kilós ponttyal megnyerte a verseny legnagyobb fogásáért járó elismerést - írja a Sonline. A verseny után Bujáki Géza jelezte, hogy 2014 májusában ugyanezt a halat már megfogta Balatonlellén, akkor 22,50 kilogramos volt a ponty - mondta Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

A hal különös és egyedi ismertetőjele egy ötös pikkelycsavar, ami a testének jobb oldalán, a kopoltyúfedő mellett található. A minap Németh Valternak sikerült megakasztania a pontyot. Társával, Szeli Norberttel látták, hogy rendkívüli fogásról van szó, ezért jelezték a halgazdálkodási társaságnak. A két horgászt – a fogásért és a rendkívül kíméletes bánásmódért – megajándékozzuk egy jövő évi egyhetes behúzós horgászati lehetőséggel – Nagy. A halat visszaengedték a tóba; aki legközelebb horgára keríti, éves balatoni területi jegyet nyer.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

a megélhetésia megélhetési (fikanick)
3 éve

Majd ha én fogom ki, akkor többet nem tapizzátok és nem smacizzátok. Megy a fagyasztóládámba, feldaraboltan. :-P

2

Szerintem van ott nagyobb is .

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Long Cast Runner

hirdetés