Tör előre a turista állami horgászjegy

2015.07.14. forrás: kapos.hu

Idén több mint négyezren regisztráltak idén a NÉBIH rendszerébe és a jelentkezők kétharmada ki is váltotta a 90 napra érvényes jogosítványt.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Egy tavalyi kutatás szerint a magyar fogyasztók harmada szokott valamilyen rendszerességgel halat vásárolni, jellemzően hiper- és szupermarketekben, azonban a megkérdezettek bő harmada saját maga, ismerőse, vagy családtagja által fogott halat fogyaszt.

A halvásárlás során a legfontosabb szempont a frissesség és az íz, de a válaszadók számára legalább ennyire lényeges az is, hogy a termék megbízható forrásból származzon, ami saját fogás esetén garantált.

Éppen ezért nem meglepő, hogy egyre népszerűbb a horgászok körében a tavaly májusban bevezetett turista állami horgászjegy. A 90 napig érvényes jegy ideális választás turistáknak, hobbi pecásoknak vagy azoknak, akik csak most ismerkednek a sportággal. Az online rendszer három nyelven, a magyar mellett angolul és németül, érhető el. A felhasználók egy alapvető horgász ismeretekből álló teszt sikeres kitöltése, majd bankkártyás fizetést követően 1-2 percen belül megkapják e-mail-ben a kért időpontra kiállított turista horgászjegyet és a fogási naplót.

Újdonság, hogy az érvényesség kezdetéről és lejártáról üzenetben értesíti a rendszer a horgászokat. Több vízhasznosító pedig - például a Balatonon is - kedvezményes területi jegyet is biztosít a turista horgászjegy mellé.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »