Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Kapás van! A halászat leállítása óta gyakrabban akadnak horogra a halak Mohácsnál

Gyakorlatilag „üresen" kapták meg a horgászok a halászoktól a Mohács-környéki természetes vizeket - nyilatkozta hírportálunknak Gratzner József. Az egyik helyi horgász egyesület elnöke úgy tapasztalja, növekedett a kifogott halak mennyisége és a fajták változatossága is.

Thermoruhák 640
hirdetés

 Az idén életbe lépett előírás értelmében a Dunán is tilos a halászat. A mesterséggel foglalkozóak természetesen nagyon nem örülnek az előírásoknak, a horgászok azonban jól jártak.


- A korábbiakhoz képest sokkal változatosabb a fogott halak összetétele, a mennyiség pedig nőtt. A jelentős változásokhoz azonban idő kell, a halászok ugyanis az utolsó évben szinte mindent kiszedtek a Dunából, amit csak lehetett. Majdnem üresen kaptuk vissza a természetes vizeket - fogalmazott Gratzner József, a Mohácsi Dolgozók Horgász Egyesületének elnöke.
A pecások száma - mint megtudtuk - a kedvező változások ellenére egyelőre lényegében nem változott. Ez elsősorban a megemelkedett díjak számlájára írható, aki ugyanis valamennyi,Mohácshoz közeli természetes vízen horgászni szeretne, több tízezer forinttal többet kell, hogy fizessen. A szakemberek egyébként úgy számolnak, ahogy tovább emelkedik a kifogható halak száma, úgy növekszik a horgászoké is.

Szakadnak a zsinórok - Gratzner József felidézte, éveken keresztül a Külső-Bédából általában fél kilogrammnál is könnyebb dévérkeszegeket lehetett kiemelni. Az idei nyáron azonban már mintegy nyolc alkalommal másfél kilogrammos példányok is horogra akadtak. A nagyra nőtt pontyok pedig már nem egy pecás felszerelésén fogtak ki.

Az egyesületi vezető úgy látja, nem igazak azok a szóbeszédek, amelyek arról szólnak, hogy a halászati tilalom miatt a mohácsiak nem jutnak hozzá a dunai halhoz, hiszen elérhetőek friss halak a városban. Sőt, szerinte a szabályozással a többség jár jól, ugyanis mintegy háromezer ember foglalkozik horgászattal a városban.
- A halászat leállítása a természetnek is jót tesz, hiszen mi csak a megfelelő méretű halakat vihetjük el, ennek ellenőrzésére megfelelő rendszer működik. Több halőrdolgozik, akik rendszeresen járják a partokat. A vizek környéke nem mellékesen tisztább, rendezettebb is, mint volt, hiszen aki nem tartja rendben a környezetét, elveszíti az engedélyét.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

reklám & dicsekvésreklám & dicsekvés (fikanick)
3 éve

Ők már csak ilyenek. :D

5

Forrás: Mohácsi újság.Kedves Fishing Time!Elolvastátok a cikket, és leközöltétek.Csak az okot nem ismerem fel.Ti is ilyen hülyék vagytok, vagy az irónia miatt tettétek?

4
hirdetés (x)
gjmgjm (fikanick)
3 éve

a cikk 70-es IQ fölöttieknek nem ajánlott

tessék szépen elhinni, hogy a halászat befejeződáse óta a kacsák a lábukon hoztak mindenféle halikrát, melyekből azóta szép nagy halak fejlődtek ki
örömteli esemény ez, hiszen a halászok teljesen kiirtották a teljes halfaunát

3
ZsolttZsoltt (fikanick)
3 éve

Számomra is ellentmondásos. Az üres vizekben fél év alatt hatalmas halak nőttek, ráadásul több, mint korábban.
És mindez egy olyan évben történik, amikor Mohácsnál májustól augusztus végéig gyakorlatilag csak csónakból lehetett horgászni a magas víz miatt.
Örülök én is a halászat megszüntetésének, de azért hülyeséget nem kellene beszélni.
Viszont szívesen olvasnám, hogy arról mesél, hogy lehet, hogy a környék legszebb vizét (Boki Duna), ami eddig szintén a halászoké volt, egy 20 fős baráti társaság teljesen kisajátíthatta magának, úgy, hogy mezei horgász be se léphet a területére?

2
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Nincs kicsike ellentmondás aközött, hogy a halászok tavaly december 31-ig kirabolták a vizeket, ellenben az idén már többfélét és többet foghatunk.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés