Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Kecsegetelepítés a Dunába

2016.05.25. forrás: Facebook

10.000 kecsege került a Közép-Dunába

Gator bakancs 640hirdetés

Örömteli hírek a Hofesz-Hvdsz Halászati Őrszolgálattól:

Kedves Olvasónk !
"Kezünkben a jövő !" Adhatnánk a kissé elcsépelt alcímet is posztunknak, de ez esetben ez teljesen megállja a helyét !
A HOFESZ-HVDSZ által kezelt Duna szakaszba ma új lakók érkeztek. Előnevelt kecsege ivadékok telepítésére került sor a délelőtt. Adonyban a révnél, és Dunaújvárosban a rév helyén történt meg a 10.000 db kis kecsege kihelyezése.
A hazánkban őshonos kecsege állománya napjainkra annyira lecsökkent a Dunában, hogy gyakorlatilag alig-alig lehet találkozni vele.

A Duna emblematikus állata ma segítségre szorul, és a segítséget csak mi emberek, horgászok, vízkezelők jelenthetjük számára ! A telepítés csak egy fontos momentum a kecsege populáció számára. Az igazi segítség a legnagyobb veszélyt jelentő csúcsragadozó, a kormorán számának drasztikus csökkentése lesz. A kormoránok együtt több kecsegét pusztítottak ki a Dunából az évek alatt, mint a halászok, horgászok és a rabsicok együtt. Ezeknek a madaraknak köszönhető, hogy mára a kipusztulás fenyegeti ezt a gyönyörű dunai halat.
A kormorán gyérítésről a későbbiekben külön cikksorozatokat tervezünk és tájékoztatni fogjuk a horgászokat az általunk végzett ilyen irányú munkáról is.
Most azonban örvendezzünk a kicsiknek ! Fábián Zoltán, a halászati őrszolgálatunk vezetője és Steiner Norbert halászati őr, és halász szakemberünk közreműködésével, a halászati jogosultak képviselőinek- és a megyei halgazdálkodási felügyelő jelenlétében történt meg a két említett helyszínen a kihelyezés. Szivornyacső segítségével eresztették le a Dunába az apróságokat a vízzel együtt, így egyetlen kis kecsegének sem görbült még az uszonya sem. Valamennyi kecsege elúszott és elkezdhette új életét itt a Dunán ! Vigyázzunk rájuk közösen !
(Pfeifer Rikárd)

 

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »