Tisza-tó: beindultak a halak az ártéren!

2016.06.08.

A természet utolérte magát, már a kérészek is röpködnek, s az ártéri részeken beindult az a peca, ami a Tisza-tó egyik védjegye, nevezetesen a feltolós úszós horgászat.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

A nehezen melegedő tavaszi vizek után nem hogy behozta a magát a természet, de úgy tűnik a szokásostól eltérően, kissé korábban elkezdődött a kérészek rajzása. Már több este volt repülés, a régióban az egyik legjobb előrejelző hely a VI-os öblítő csatorna zsilip körüli része. A fő repülés még várat magára, de ahogy ez lenni szokott, pontosan nehéz megmondani melyik este lesz az, de innentől bármikor bekövetkezhet.

Az élő folyó tiszta, jól horgászható, fogják a pontyot itt is, és a kuttyogató horgászok is eredményesek. Az igazi nagy harcsák valószínűleg az ívás után jelentkeznek majd tömegesen, de a kitartó, és hozzáértő horgászok már most is fognak harcsákat.

További jó hír, hogy az ártéri rész sulymosaiba nagyon szépen beleálltak a halak, s leginkább hajnalban ezek kiválóan foghatók feltolós úszós felszereléssel. Van ott minden (attól függően, hogy pontosan melyik részt választjuk), compó, kárász, nagy dévér, és persze a pontyok.

Álljon itt végezetül Sebe Nándor horgásztársunk beszámolója a múlt hétvégi horgászatáról:

"Vasárnap hajnaltól a Ráboly környékén próbáltam szerencsét csónakból. Az idei első próbálkozás volt a sulymosban, az időjárás nagyon kedvezően alakult, amíg a felhők bírtak a nap sugaraival. Fél kettőig tudtam ellen állni a forróságnak, de már ekkor pirosra sült mindenem, amit nem takart valamilyen ruha. Mindkettő boton feltolós úszóval próbáltam becsapni a potykákat. Csali Cukk mézes és ananászos kukorica simán horgon, semmi lebegtetés vagy hajszál előke(most így kellett nekik). Öt órára az úszók a helyükön voltak, egy nem teljesen összefüggő sulyom tábla közepébe ültem bele. Nagyon szépen mozgott a hal amit ugrások, forgások és szinte folyamatos cuppogás kísért egész horgászatom alatt. Az előjelek jónak mutatkoztak!!! Negyed hattól megindultak a kapások. Sikerült fogni két kárászt, egy bodorkát, mindhárom kiló körüli volt. Ezután jöttek a pontyok: 3 db 1,5 Kg, 2 db 3 Kg, 1 db 5,5 Kg és egy tengeralattjáró, amit bőven 10 Kg fölé saccolok, most viszont ő nyert. Ezen felül 7-9 óra között olyan pontyívást láttam, amit míg élek nem felejtek el, pedig azt hittem sok újat nem tud már mutatni a Tisza. A 15-20 kg-os hatalmas halak násza félelmetes és gyönyörű volt. Sajnos megörökíteni nem tudtam, nem úgy készültem. Nagyon jó napot zártam mind fogásban,mind élményben. Köszönöm Tisza tó!!!!"

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »