Online ingyenhitel
Bot+orsó kedvezmény

Tisza-tó: beindultak a halak az ártéren!

2016.06.08.

A természet utolérte magát, már a kérészek is röpködnek, s az ártéri részeken beindult az a peca, ami a Tisza-tó egyik védjegye, nevezetesen a feltolós úszós horgászat.

DAM XTherm termoruha szett 640hirdetés

A nehezen melegedő tavaszi vizek után nem hogy behozta a magát a természet, de úgy tűnik a szokásostól eltérően, kissé korábban elkezdődött a kérészek rajzása. Már több este volt repülés, a régióban az egyik legjobb előrejelző hely a VI-os öblítő csatorna zsilip körüli része. A fő repülés még várat magára, de ahogy ez lenni szokott, pontosan nehéz megmondani melyik este lesz az, de innentől bármikor bekövetkezhet.

Az élő folyó tiszta, jól horgászható, fogják a pontyot itt is, és a kuttyogató horgászok is eredményesek. Az igazi nagy harcsák valószínűleg az ívás után jelentkeznek majd tömegesen, de a kitartó, és hozzáértő horgászok már most is fognak harcsákat.

További jó hír, hogy az ártéri rész sulymosaiba nagyon szépen beleálltak a halak, s leginkább hajnalban ezek kiválóan foghatók feltolós úszós felszereléssel. Van ott minden (attól függően, hogy pontosan melyik részt választjuk), compó, kárász, nagy dévér, és persze a pontyok.

Álljon itt végezetül Sebe Nándor horgásztársunk beszámolója a múlt hétvégi horgászatáról:

"Vasárnap hajnaltól a Ráboly környékén próbáltam szerencsét csónakból. Az idei első próbálkozás volt a sulymosban, az időjárás nagyon kedvezően alakult, amíg a felhők bírtak a nap sugaraival. Fél kettőig tudtam ellen állni a forróságnak, de már ekkor pirosra sült mindenem, amit nem takart valamilyen ruha. Mindkettő boton feltolós úszóval próbáltam becsapni a potykákat. Csali Cukk mézes és ananászos kukorica simán horgon, semmi lebegtetés vagy hajszál előke(most így kellett nekik). Öt órára az úszók a helyükön voltak, egy nem teljesen összefüggő sulyom tábla közepébe ültem bele. Nagyon szépen mozgott a hal amit ugrások, forgások és szinte folyamatos cuppogás kísért egész horgászatom alatt. Az előjelek jónak mutatkoztak!!! Negyed hattól megindultak a kapások. Sikerült fogni két kárászt, egy bodorkát, mindhárom kiló körüli volt. Ezután jöttek a pontyok: 3 db 1,5 Kg, 2 db 3 Kg, 1 db 5,5 Kg és egy tengeralattjáró, amit bőven 10 Kg fölé saccolok, most viszont ő nyert. Ezen felül 7-9 óra között olyan pontyívást láttam, amit míg élek nem felejtek el, pedig azt hittem sok újat nem tud már mutatni a Tisza. A 15-20 kg-os hatalmas halak násza félelmetes és gyönyörű volt. Sajnos megörökíteni nem tudtam, nem úgy készültem. Nagyon jó napot zártam mind fogásban,mind élményben. Köszönöm Tisza tó!!!!"

Gator bakancs 640hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »