Tisza-tó: 8000 kg ponty kerül ma a vízbe

2016.05.07. forrás: sporthorgasz.eu

Ma folytatódik a Tisza-tavon a pontyok telepítése. Ismét a legracionálisabb, 2 nyaras halak kerülnek be a vízbe.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az idén már másodjára kerül sor kétnyaras pontyok telepítésére a Tisza-tavon. A szokásosnak mondható helyszíneken, Tiszafüreden, Sarudon, Poroszlón és Abádszalókon telepítik be a 8000 kg-nyi pontyot.

Ahogy már korábban is rámutattunk, ez az a méret, amely a leginkább képes hasznosítani a vízrendszerben található tápanyagokat, s őszre már méretes, kifogható méretű állományt fog képezni. Jól integrálódik a ökoszisztémába, az ilyen korú pontyok alkalmazkodó képessége optimális.

A telepítés menetéről tájékoztatást ad a vízkezelő az alábbi telefonszámon: +36/70-417-111

Időközben megtörtén az első tavaszi ivadékfelmérés is. Április végén az idén első alkalommal vizsgálták a szakemberek a Tiszafüredi-Holt-Tisza térségének halállományát. Az utóbbi hetek meglehetősen hűvös, változékony időjárása hatással volt a mintavételre is.

A vizsgálat során mindössze 11 halfaj 383 egyedét sikerült kimutatni és azonosítani.

 

A minta legnagyobb részét tavalyi küszök és karikakeszegek adták. Ezek a fajok szinte minden alkalommal belekerültek a hálóba. A küszök között egészen apró példányok is nagy tömegben voltak jelen, ami bizonyítja, hogy az enyhe telet még az ilyen kis egyedek is gond nélkül átvészelték. Az idei csukaivadék 50 mm standard hosszúságú, egy tavalyi balin pedig 94 mm-esnek bizonyult, ami 15 mm-rel több, mint a tavaly fogott egyéves. Megfigyeléseink szerint a már kikelt keszegivadék is nagy felhőkben úszkál a védett mederrészeken.

A szakemberek reményüket fejezték ki, hogy a következő mintavétel alkalmával már több faj idei ivadékát is sikerül majd megvizsgálni.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »