Tilos horgászni a Belső-Bédán és a Majláthpusztai tavon

2017.03.03. forrás: pecsiujsag.hu

A Baranya Megyei Kormányhivatal horgászati tilalmat rendelt el a Duna Kölkednél található holtágán a Belső-Béda halgazdálkodási vízterületen, valamint a Majláthpusztai tavon. A tilalom elrendelését a helyszínen tapasztalt halpusztulás okának tisztázása, a halak, illetve élőhelyük védelme tette szükségessé.

Prologic Cruzade horgász székhirdetés

 A horgászati tilalmat mindkét esetben a vízterület halgazdálkodásra jogosultjának bejelentése, illetve a helyszíni bejárások tapasztalatai alapján rendelte el a hatóság. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága kezelésében lévő Belső-Béda holtágon a becslések alapján mintegy 1000-1200 kg amur pusztult el.

Az Ormánsági Dolgozók Horgász Egyesülete kezelésében lévő Majláthpusztai tavon a becsült körülbelül 2000 kg haltetem nagy része szintén amur, de itt viszonylag nagy arányban tapasztalható busa, kisebb mennyiségben ponty és ragadozó halak elhullása is.

A halászati hatóság kötelezte a vizek kezelőit a haltetemek összegyűjtésére, valamint elszállíttatására, ami várhatóan rövid időn belül megtörténik. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságával és az Ormánsági Dolgozók Horgász Egyesülettel a kapcsolattartás folyamatos. A horgászati tilalom annak visszavonásáig marad érvényben. A Kormányhivatal addig is kéri a horgásztársadalom megértését, türelmét.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »