Őszi-téli ruhavásár 2.

Terjedelmes bűnlajstrom két süllőért

Szinte minden vonatkozó szabályt megszegett az a balatonfüredi férfi, akit novemberben értek tetten a halászati őrök Balatonfüreden a Szövetségi Vitorláskikötőben. Két fogassüllő volt a zsákmánya, amelyek egy éjszakán át várták a szabadulást az őrizetlenül hagyott horgászkészségekről.

Őszi horgászruha vásár 640
hirdetés

A horgász este a part menti kövek közé rejtette a botokat – mindjárt hármat a megengedett kettő helyett – majd hazament. Ezzel a rövid művelettel rögtön két ponton is megsértette a jogszabályokat, hiszen a megengedettnél több bottal kezdett horgászni, majd a botokat őrizetlenül hagyva távozott a vízpartról.

Bűnlajstroma azonban itt nem ért véget, mert reggel visszatérve a helyszínre a horogtól megszabadított két süllőt a közelben lévő tároló rekeszben rejtette el, anélkül, hogy a fogást regisztrálta volna a fogási naplóban. Abban a horgászat megkezdésének időpontja sem szerepelt. Halászati őreink akkor ellenőrizték, amikor épp gépkocsijához indult.

 

A Veszprém Megyei Kormányhivatal határozatát az új év első napjaiban kapta meg a többszörösen mulasztó horgász, aki a 30 000 forintos halvédelmi bírság mellett egy időre búcsúzhat a horgászástól is: ugyanis a hatóság nyár végéig eltiltotta az új állami jegy, ezzel együtt a területi jegy váltásától is.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés