Terjedelmes bűnlajstrom két süllőért

2017.01.13. forrás: balatonihal.hu

Szinte minden vonatkozó szabályt megszegett az a balatonfüredi férfi, akit novemberben értek tetten a halászati őrök Balatonfüreden a Szövetségi Vitorláskikötőben. Két fogassüllő volt a zsákmánya, amelyek egy éjszakán át várták a szabadulást az őrizetlenül hagyott horgászkészségekről.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A horgász este a part menti kövek közé rejtette a botokat – mindjárt hármat a megengedett kettő helyett – majd hazament. Ezzel a rövid művelettel rögtön két ponton is megsértette a jogszabályokat, hiszen a megengedettnél több bottal kezdett horgászni, majd a botokat őrizetlenül hagyva távozott a vízpartról.

Bűnlajstroma azonban itt nem ért véget, mert reggel visszatérve a helyszínre a horogtól megszabadított két süllőt a közelben lévő tároló rekeszben rejtette el, anélkül, hogy a fogást regisztrálta volna a fogási naplóban. Abban a horgászat megkezdésének időpontja sem szerepelt. Halászati őreink akkor ellenőrizték, amikor épp gépkocsijához indult.

 

A Veszprém Megyei Kormányhivatal határozatát az új év első napjaiban kapta meg a többszörösen mulasztó horgász, aki a 30 000 forintos halvédelmi bírság mellett egy időre búcsúzhat a horgászástól is: ugyanis a hatóság nyár végéig eltiltotta az új állami jegy, ezzel együtt a területi jegy váltásától is.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »