Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Szeretjük, mégis úszni hagyjuk

2014.07.25. forrás: Beol

Bár a magyarok közel egyharmada kifejezetten kedveli a halas ételeket, a témában végzett legutóbbi felmérés szerint évente csupán pár alkalommal kerülnek ilyen fogások a tányérunkra. Pedig az egészségügyi ajánlások szerint pozitív hatásai miatt érdemes lenne hetente legalább kétszer halat enni.

Szezonindító akciókhirdetés

 

A magyar lakosság halfogyasztási szokásait felmérő kutatás során megkérdezettek 44,2 százaléka heti, illetve havi rendszerességgel, 36,1 százaléka évente csupán néhány alkalommal, 11,1 százaléka pedig évente egyetlen egyszer, zömmel karácsonykor eszik halat.

A magyarok 8 százalékának soha nem kerül hal a tányérjára, és alig vannak olyanok (0,4 százalék), akik minden nap ezt az étket választják.

– A legnépszerűbb ételek a halászlé, a rácponty, a rántott illetve a sült hal, és valóban: karácsonykor és nyáron gyakoribb a halfogyasztás – mondta el a felmérést végző TrendInspiráció Műhely ügyvezető igazgatója, Törőcsik Mária. Hozzátette: a megkérdezettek többsége könnyű, fehérjedús táplálékként gondol a halra, és legalább olyan egészségesnek véli, mint például a kefírt, a zöldségeket, gyümölcsöket.

– Rájöttünk azonban, hogy a halat nem az egészségességéért eszik az aktív halevők, sokkal inkább az ízéért, valamint a könnyű emészthetőségéért. A halrajongók kiemelték még, hogy a hal változatosan elkészíthető, és remekül beleillik a diétába.

A felmérés arra is rávilágított, hogy a magyar emberek közel harmada (32,1 százalék) nagyon szereti a halas ételeket. Zömében a 40 évnél idősebbek, az aktív szellemi foglalkozásúak, a nyugdíjasok és a háromfős háztartásban élők tartoznak a halfogások kedvelői közé.

– Mindössze a magyarok 18 százaléka kapcsol valamilyen negatívumot a halakhoz, a leggyakrabban felhozott érvek között szerepel, hogy nincs jó szaga, szálkás és drágának tartják – árulta el Törőcsik Mária.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »