Ötpróba vár a diákokra a rakamazi holtágnál

2015.10.01. forrás: szon.hu

Rakamaz – Modernizált világunkban sok időt töltenek a fiatalok a televízió, a számítógép előtt, ha pedig éppen nem otthon vannak, akkor az okostelefonjukon lógnak. Ez késztette arra Biri Imrét, a rakamazi Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület alelnökét, hogy kidolgozza a Horgász Suli programját, amellyel népszerűsíteni lehet az általános iskolás diákok körében a horgászatot.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

– A rakamazi egyesület eddig is foglalkozott a gyermekekkel, az utánpótlással, rendszeresen versenyt szervezett a számukra, persze ehhez az is kellett, hogy jó kapcsolat legyen az iskolával. A Horgász Suli lényege az, hogy minden településen, ahol egyesület működik, jó kapcsolat legyen a civil szervezet és az oktatási intézmény között. A diákokat – még a legkisebbeket is –, érdekli a horgászat, bennük van a vadászösztön, nagy élmény számukra a fogás, csak kellenek lelkes felnőttek, akik bevezetik őket a horgászat rejtelmeibe.

A Horgász Suli mozgalom újabb állomásaként a megyei horgász szövetség első alkalommal rendezi meg az általános iskolás gyermekek részére a horgász ötpróbát. Ennek a csapatversenynek október 9-én a rakamazi Nagy-Morotva ad otthont. A versenyre azok az egyesületek is nevezhetnek diákokat, akik még nem csatlakoztak a Horgász Suli mozgalomhoz. A háromtagú csapat tagjainak egy iskolában kell tanulniuk, s minden csapatban lennie kell egy leánynak és egy 12 éven aluli gyermeknek.

A versenyzők felső korhatára 14 év. A 8 órakor kezdődő versenyen lesz tesztlap kitöltése, szerelés, célba dobás, evezés és horgászat is. Az érdeklődők október 2-án 12 óráig jelentkezhetnek a szervezőknél.
KM

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »