Őszi-téli ruhavásár 2.

Orvhalászt fogtak a Kis-Balatonon

A Kis-Balatonról, orvul, halászhálóval szerezte be a pontyot és a keszeget az a horgász, akit a Kányavári-szigetnél értek tetten a halőrök. Az orvhorgász büntetőügyének részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t.

DAM XTherm termoruha szett 640 2
hirdetés

M. József 2017. május 15-én, a délelőtti órákban Balatonmagyaród mellett szállt a Kis-Balaton vizére, majd a Kányavári-szigetnél kezdett a halászhálója segítségével jogosulatlan halászatba. A fajlagos tilalmi időszakban, 3 db 5 kg súlyú, összesen 5.000 Ft értékű dévérkeszeget és 5 db 19 kg súlyú, összesen 95.000 Ft értékű pontyot fogott ki. A halakat a hálóból kiszedte, majd azokat egy nylon zsákba rakva indult el a part irányába. A tóból kiérve már várták a halőrök, akik cselekményét leleplezve kapták őt tetten, ezért a helyszínen a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A nyomozó hatóság a kifogott halakat – már élettelenül – a sértett képviselőjének adta át, sőt, a terhelttől nemcsak az orvul szerzett zsákmányt, hanem az elkövetés eszközeit – 2 db halászhálót, valamint 2 db melles csizmát – is lefoglalták.

M. József terhelt a cselekményével a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek összesen 127.000,-Ft kárt okozott, mely a nyomozás során nem térült meg. Mindezekért M. Józsefet orvhalászattal és lopás kísérletével is megvádolta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés