Orvhalászt fogtak a Kis-Balatonon

2017.09.04. forrás: www.kanizsaujsag.hu

A Kis-Balatonról, orvul, halászhálóval szerezte be a pontyot és a keszeget az a horgász, akit a Kányavári-szigetnél értek tetten a halőrök. Az orvhorgász büntetőügyének részleteiről dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

M. József 2017. május 15-én, a délelőtti órákban Balatonmagyaród mellett szállt a Kis-Balaton vizére, majd a Kányavári-szigetnél kezdett a halászhálója segítségével jogosulatlan halászatba. A fajlagos tilalmi időszakban, 3 db 5 kg súlyú, összesen 5.000 Ft értékű dévérkeszeget és 5 db 19 kg súlyú, összesen 95.000 Ft értékű pontyot fogott ki. A halakat a hálóból kiszedte, majd azokat egy nylon zsákba rakva indult el a part irányába. A tóból kiérve már várták a halőrök, akik cselekményét leleplezve kapták őt tetten, ezért a helyszínen a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A nyomozó hatóság a kifogott halakat – már élettelenül – a sértett képviselőjének adta át, sőt, a terhelttől nemcsak az orvul szerzett zsákmányt, hanem az elkövetés eszközeit – 2 db halászhálót, valamint 2 db melles csizmát – is lefoglalták.

M. József terhelt a cselekményével a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-nek összesen 127.000,-Ft kárt okozott, mely a nyomozás során nem térült meg. Mindezekért M. Józsefet orvhalászattal és lopás kísérletével is megvádolta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »