Őszi-téli ruhavásár 2.

Legyező horgászat az USA-ban és Kanadában

Egy kicsit eltávolodtam az utóbbi 25 + évben a megszokott fenekezős pontyozástól. Igaz sokszor hiányzik is hiszen azon nőttem fel.A kárászozás a Székesfehérvár melletti tégla gyári kubik gödrökben nádbottal és toll úszóval bizony benne marad az emberben. Compóról nem is beszelve... Ilyen körülmények között fogtam az első halamat léggyel. Emlékszem a vörösszárnyú keszegre amit egy elkapott léggyel sikerült megfognom.

C-protekt
hirdetés

Azóta a helyzetem egy kicsit változott és a horgász lehetőségeim is. Mikor elkezdtem a legyezést, bizony csodálkoztam, hogy hogyan lehet így halat fogni. Szerencsémre három hónapot a Yellowstone Nemzeti Park-ban dolgoztam, mikor megérkeztem az USA-ba. A Sziklás Hegység, ahol a park van, jó terület erre a módszerre. Gyermekkori álmaim egyike volt erre a területre eljutni  és követni a “Vadon szavát” a Jack London irásai alapján. További szerencsém volt, hogy olyan területen sikerült dolgoznom, ahol közel voltam a természethez. Egyebek mellett három nyáron át lovas túrákat vezettem Coloradoban, a vízelválsztó hegyláncon át és Alaszkában is több napos lovas túrákat vezettem egy, csak repülővel megközelíthető lovas tanyán. Mivel mint cowboy, nehéz megélni hosszú éveken át, így azt követően szabadságomat sikerült néhány kanadai horgásztanyán tölteni. Mivel otthon az állattenyésztésben dolgoztam, így itt is (USA-ban) ezen a vonalon tevékenykedem a horgászat melett.



A fotókon alaszkai, kanadai és sziklás hegységi felvételek vannak. Kivánom minden kalandvágyó magyar horgásztársamnak, hogy legalább egyszer sikerüljön eljutni erre a területre. Kanada az igen könnyen elréhető, mivel van közvetlen légi járat Calgary-ba (Alberta tartomány) és Whitehorse-ba (Yukon terület) Frankfurtból.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

spa8spa8 (fikanick)
6 hónapja

A hozzászólást moderáltuk (a szerk.)

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Alfa feeder szett

hirdetés