Lassan ideje leadni a fogási naplót

2016.01.28. forrás: veol.hu

Büntetésre számíthatnak azok a horgászok, aki határidőre – február 28. –nem adják le tavalyi állami fogási naplójukat. Ráadásul ez évtől új okmány kerül forgalomba.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

A tavalyi fogási naplók leadási határideje február 28-a. Az a horgász, aki ennek nem tesz eleget, kettőezer forintos büntetésre számíthat. Mivel a késedelmes leadásnál a szankciót jogszabály írja elő, a horgászszervezeteknek nincs mérlegelési lehetőségük.

A régi naplóval és a tavalyi állami horgászjeggyel január 31-éig volt mód pecázni. Február 1-jétől már csak az erre az évre érvényes új állami horgászati okmány, illetve a konkrét vízterületre érvényes területi jegy birtokában lehet pecázni.

Az év első napjával került forgalomba az egységes állami horgászati okmány, amely több korábbi eddigi iratot (fogási napló, területi engedély) vált ki. Ahogy arról lapunkban korábban már beszámoltunk, ez évtől a Magyar Országos Horgász Szövetség vette át az új állami horgászati okmány forgalmazását.

Az elmúlt évi fogási naplót annál a szervezetnél kell leadni, ahol a horgászok az állami horgászjegyet tavaly kiváltották, illetve ott, ahol az idei új okmányt ki akarják váltani. Az állami horgászjegy ára idén sem változott, akik azonban késve adják le a tavalyi fogási naplót, kettőezer forinttal többért juthatnak hozzá. Ugyanez a szankció akkor is, ha a horgászok a naplójukban az adatokat nem összesítik, vagy hibásan töltik ki.

Tremmer Tamás

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »