Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Kecsegét zsákmányolt a horgász, majd bilincsre vágta

3 kilós kecsegét találtak a halászati őrök a fővárosi Dunán a kövek közé kötve.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

 Az esetről a fővárosi szövetség számolt be hivatalos Facebook oldalán:

Augusztus 07-én 11:00 óra körül halászati őreink Tahitótfalu térségében a Szentendrei Duna-ágban tartottak ellenőrzést, amikor is egy sajnálatos esetet történt.

Munkatársaink járőrözés során a kövek között egy zsinóron egy szájbilincsre akasztott 3kg tömegű, élő kecsegét találtak. A halat vélhetően helyi horgászok fogták és kötötték le, de nem volt mód tettenérésre és felelősségre vonásra. Halászati őreink a kecsegét haladéktalanul elengedték.

Felhívjuk a horgászok szíves figyelmét, hogy a kecsege védett halfajunk, melynek kifogása esetén minimum 15.000 Ft bírság kiszabásával sújtható a szabályt megszegő horgász.

A pontos ide vonatkozó jogszabály így rendelkezik:

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet 5. § 4. bekezdés:
A nem fogható őshonos hal jogosulatlan kifogását megvalósító személlyel szemben kiszabható halvédelmi bírság mértéke megegyezik a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló rendeletben megállapított, az őshonos halfajokra vonatkozó halgazdálkodási értékkel. Amennyiben a halvédelmi bírság mértéke az egyedenként számított és összesített érték alapján nem éri el a 15 000 forintot, akkor a bírság mértékét 15 000 forintban kell megállapítani. A bírság nem haladhatja meg a Hhvtv. 67. § (3) bekezdése szerinti legmagasabb összeget.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Sajnos nem értitek a probléma lényegét egy kivétellel. Mint mondtam a horgászok nem veszélyeztetik az állományt, mert elenyésző mennyiségben fognak (újra a menyhalat hoznám föl, amit csak néhányszáz megszállott kerget velem együtt a hideg téli estéken) tehát nem miattunk fogy a hal, hanem a környezet megváltozása, és a kormorántömegek miatt. Tehát a megoldás a nagymértékű telepítés (lásd Balaton-ponty) Ez a szabály csak arra jó, hogy az esetleg kecsegét zsákmányoló horgász keserű szájízzel menjen haza, vagy szabálytalankodjon... Azért kíváncsi vagyok hányan dobtak már vissza kecsegét? Én a háromévi dunai horgászatom alatt egyet se fogtam, előtte a Tiszán se...

5
tomi7707tomi7707 (fikanick)
3 éve

gim.
Szerintem nincs igazad. Nagyon nincs!!!!

Ha egy hal állománya nagymértékben lecsökkent teljesen ésszerű és nyilvánvaló,h. teljes korlátozást vezetnek be. Ezzel próbálják az állományt védeni.

Magyarázd el kérlek mennyiben szolgálja egy megtizedelődött halállomány helyrebillenését az ha nem helyezik tilalom alá!!!!

A te nézeteid szerint akkor semmilyen szabályozásnak nincs értelme mert akik tilosban járnak úgy is megszegik.
Ekkora baromságot életemben még nem hallottam!

Akkor szerinted a betörést gyilkosságot és semmilyen egyéb bűncselekményt nem kell tiltani és szankcionálni mert így is van aki megússza????

Csak mert vannak akik minden szabályt megszegnek az nem azt jelenti,h. a szabály rossz!
Egyszerűen csak sok a köcsög!!

4
gjmgjm (fikanick)
3 éve

Felhívjuk a horgászok szíves figyelmét, hogy a kecsege védett halfajunk, melynek kifogása esetén minimum 15.000 Ft bírság kiszabásával sújtható a szabályt megszegő horgász.

nem, nem védett, csak nem fogható mert kilobbiztátok a betiltását
astur: 99%, hogy baromság az okfejtésed, ennek a szabálynak sincs értelme és nem tudjá ellenőrizni ki mit visz el, ez egy jó példa rá
állandóan hülyeségeket írtok és látszik, hogy aki kicsit is furfangos, azt nem fogjátok TETTEN ÉRNI (imádom ezt a szóösszetételt) mert ha halőrt lát, hát odébb megy

mégegyszer hangsúlyozom: az igazi haltolvajok ellen tehetetlenek vagytok és lesztek mindig is (túl nagy területre kéne túl sok ember)

3
hirdetés (x)
astur
3 éve

Telepítik a megfelelő helyeken, erről a FT is adott hírt pár hónappal ezelőtt.

Nem megtarthatónak pedig - feltételezem - azért kellett nyilvánítani, mert a telepítések, idővel a reménybeli természetes szaporulat eredményeként egyre többen, egyre többet fognának belőle. Ha ezeket mind elhordanák, az életben nem stabilizálódna az állomány.

2
karchaszkarchasz (fikanick)
3 éve

Mondjuk várnék egy értelmes magyarázatot arra, miért is kellett a kecsegét a nem megtartható halak közé sorolni? Álományát nem a horgászok veszélyeztetik, hiszen a legtöbb horgász egész életében nem fog egy példányt se, ellenben a kormoránokkal,nagyüzemileg lehet szaporítani, tehát lehetne telepíteni megfelelő helyeken...Persze ugyanez a kérdés fölvetődik a menyhal 3 db-os korlátjánál is, miért nem 3 kilóban és 25 cm-ben határozták meg a kvótát.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés