Kecsegét zsákmányolt a horgász, majd bilincsre vágta

2016.09.09. forrás: Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége

3 kilós kecsegét találtak a halászati őrök a fővárosi Dunán a kövek közé kötve.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

 Az esetről a fővárosi szövetség számolt be hivatalos Facebook oldalán:

Augusztus 07-én 11:00 óra körül halászati őreink Tahitótfalu térségében a Szentendrei Duna-ágban tartottak ellenőrzést, amikor is egy sajnálatos esetet történt.

Munkatársaink járőrözés során a kövek között egy zsinóron egy szájbilincsre akasztott 3kg tömegű, élő kecsegét találtak. A halat vélhetően helyi horgászok fogták és kötötték le, de nem volt mód tettenérésre és felelősségre vonásra. Halászati őreink a kecsegét haladéktalanul elengedték.

Felhívjuk a horgászok szíves figyelmét, hogy a kecsege védett halfajunk, melynek kifogása esetén minimum 15.000 Ft bírság kiszabásával sújtható a szabályt megszegő horgász.

A pontos ide vonatkozó jogszabály így rendelkezik:

314/2014. (XII. 12.) Korm. rendelet 5. § 4. bekezdés:
A nem fogható őshonos hal jogosulatlan kifogását megvalósító személlyel szemben kiszabható halvédelmi bírság mértéke megegyezik a halgazdálkodás és a halvédelem egyes szabályainak megállapításáról szóló rendeletben megállapított, az őshonos halfajokra vonatkozó halgazdálkodási értékkel. Amennyiben a halvédelmi bírság mértéke az egyedenként számított és összesített érték alapján nem éri el a 15 000 forintot, akkor a bírság mértékét 15 000 forintban kell megállapítani. A bírság nem haladhatja meg a Hhvtv. 67. § (3) bekezdése szerinti legmagasabb összeget.

 

Delphin Mamut harcsázó orsóhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »