3 hatékony feeder szerelék

2014.08.22. forrás: Hétvégi horgász

Szeretném megosztani azokat a feeder végszerelékeket, amik személy szerint nekem a legjobban beváltak. Nem árulok el nagy titkot, ha megmondom, mind a három rendkívül egyszerű, de nagyon jól használható! Épp egyszerűségükben rejlik erejük és hatékonyságuk. Ezekkel a szerelékekkel majd minden szituációt meg lehet oldani, csak egészen szélsőséges esetekben kell improvizálni.

Garmin halradarok 640hirdetés

1. Távdobó szerelék

Lelke egy bordás távdobó (gubancgátlócsővel ellátott) kosár, amely gumigyönggyel egy forgón van megütköztetve. A szerelék horogelőkében és horogban folytatódik. Két csomót kell tudni hozzá, a horogkötő és a clinch csomót, amivel a horog-, illetve a dobóelőkét/főzsinórt a forgóba kötjük. Egészen elképesztő távolságba is eljuttatható, a gubancgátló csőnek köszönhetően nyílegyenesen repül. Szélben is jól használható. Hagyományos állóvízi pontyozásnál a 25-35 grammos méretek jöhetnek számításba. Ennél nagyobb kosárnak viszonylag ritkán van értelme.

2. Érzékeny keszegező szerelék

Ez a szerelék, ha lehet, még az előzőnél is egyszerűbb. Pusztán zsinór kell hozzá, feederkosár, előke és horog. Általában merev damilból érdemes készíteni, ami a gubancgátló szerepét is ellátja. Úgy készül, hogy levágunk egy 40-50 centis darabot a dobóelőkéből, majd két darab 8-as hurokkal felkötjük a főzsinórra, rajta a feederkosárral. Általában dróthálós kosarakat érdemes használni, mert azok jobban megtartják a keszegek számára különösen fenséges élő anyagot.

3. Method feeder szerelék

Napjainkra divatossá vált, sohasem gubancolódó csodaszerelék. Az előke rövid, 10-15 centiméteres, így ha a hal felszippantja a csalit, egyúttal meg is akasztja magát az ólom súlya miatt. Az etetőanyagnak jó minőségűnek kell lennie, de nem kell sok belőle. Fél kiló bekeverve bőven elegendő egy fél napos horgászatra. A lényeg, hogy a pontyok szívesen szívogassák, kóstolgassák. A csali könnyű legyen, de ettől eltekintve kevéssé fontos, mi is az. A fő, hogy könnyen felszippantható legyen az etetőanyaggal együtt!

MadCat Clonk Teaser kuttyogató csalihirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »