Őszi-téli ruhavásár 2.

Gyorsan gyarapodnak a Tisza-tavi halak

Egy tiszafüredi horgász érkezett Horgászati Központba és az általa fogott pontyból eltávolított haljelet valamint a hozzá tartozó értékes információkkal adta át ökológus munkatársnak.

Thermoruhák 640
hirdetés

 A kifogott halat idén május 11-én helyeztük ki az Örvényi-morotvába. A kétnyaras ponty a telepítéskor 28 cm hosszú és 850 g súlyú volt. Az augusztus 27-ei kifogásakor már meghaladta a legkisebb kifogható mérethatárt, 36 cm standard hosszúságú volt. Ami talán még fontosabb, a ponty a Tisza-tóban töltött két és fél hónap alatt 600 g testtömeg gyarapodást ért el és a súlya 1450 g lett.

Ezek a számok tökéletesen illeszkednek a korábbi években szerzett adatok sorába. A növekedés üteméből látszik, hogy a Tisza-tó természetes táplálékbázisa milyen jó életfeltételeket biztosít a ponty számára, ezért a fiatalabb korosztályok telepítését jövőre is folytatjuk.

A haljelet, testhossz, testmagasság, testtömeg, fogási hely és időpont adatokat beküldő horgászaink között 2018 évre szóló jegyet sorsolunk ki december végén. Minden hiánytalanul beküldött haljel után pedig 1000 Ft-os utalvány a garantált ajándék.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés