Csapdában a törpeharcsák

2015.11.01. forrás: sporthorgasz.eu

Ígéretünkhöz híven, ezen a héten is tájékoztatást adunk az invazív fajok gyérítésének aktuális eredményeiről. A Kis-Tisza vonalában elhelyezett csapdák kiváló szelektáló eszköznek bizonyultak, hiszen az őshonos halállomány egyedeit nem, de a rajokban vonuló törpeharcsa állományt annál nagyobb számban ejtették foglyul.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az éjszakai lehűlések hatására a törpék rajokba tömörülve, vonulásba kezdtek. Az útvonalat elzáró csapdasorok így nagyon hatékonyan gyűjtötték össze a halakat. A területen horgászó sporttársak az elmúlt héten is figyelemmel kísérhették a megbízott halászok valamint az ellenőrzést végző halőrök és ökológusok munkáját.

A heti zsákmány elszállítására csütörtökön került sor, mely alkalommal 1693 kg azaz közel 20 000 db horgászatot akadályozó apró termetű fekete törpeharcsát sikerült a Tisza-tó vízteréből kitermelni.

Reméljük, hogy a hamarosan várható vízszint csökkentés és a folyamatos hőmérséklet esés, kedvező hatással lesz a csapdázás eredményességére, és hamarosan ismét jó hírekkel jelentkezhetünk.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »