Lamantin-telepítési beszámoló

2017.01.30. forrás: balatonihal.hu

2016. szeptember 15-én 3 pár háromnyaras lamantint telepítettek a Balatonba a zamárdi strandnál a helyi horgászok jelenlétében. Ez úton is elnézést kérünk horgásztársainktól, amiért a telepítési beszámolót csak most, megkésve közöljük.

3752 termék akcióbanhirdetés

A lamantin korábban hiányzott a Balaton faunájából, de úgy gondoljuk, hogy mindenképp itt van a helye: amellett, hogy jelenléte a turizmusra is pozitív hatással lehet, a tó ökoszisztémájába is teljességgel beleillik. Növényevő, a halakra és a turistákra is veszélytelen. Emiatt kezdtük el a lamantinok mesterséges szaporítását Irmapusztai tógazdaságunkban. A bőséges takarmányon három nyaras korig nevelt, kifejlett példányokat halszállító kamionunkkal fuvaroztuk a Balaton partjára, ahol a sok kíváncsiskodó előtt kíméletesen csúszdáztattuk őket a tóba. A balatoni lamantin-populáció megerősödéséig – a balatoni hekkhez hasonlóan – kifogását a balatoni horgászrend tiltja!

 

A Balatoni Horgászegyesületek Szövetsége kapott a minap egy érdekes horgász kérdést:

Tisztelt Horgász egyesület!
Érdeklődni szeretnék egy cikk iránt amit tavaly a kisfiam olvasott az interneten . Az állt benne,hogy lamantin párokat telepítettek a balatonba. Ez igaz lehet?

Azért fordultunk ezzel a kéréssel önökhöz mert ha valaki ezt tudhatja azok önök. Válaszukat előre köszönjük!

 

A kérdést a Szövetség részéről továbbították hozzánk. Az internetes keresőbe beírva a lamantin és a Balaton kapcsolatát, több oldalon is láthatunk írást a témában. A történet egy nyilvánvalóan viccnek szánt facebook eseményből indult ki, amelyet aztán több oldalon is átvettek.
Kérjük a Kedves Horgásztársakat, hogy ne dőljenek be bárminek, amit az interneten olvasnak!
Ha viszont mégis megtörténne egy ilyen esemény, arról mi mindenképpen hírt adnánk oldalunkon. :-)

 

Ha a fentiekből nem derülne ki egyértelműen, ez egy álhír, amely a hasonló szenzációhajhász internetes tartalmak megtévesztő hatására kívánja felhívni a figyelmet.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »