Augusztusi ivadékhelyzet

2015.09.06. forrás: sporthorgasz.eu

Augusztus 28-án ismét ivadékokat fogtak a Tiszafüredi-Holt-Tiszán, hogy figyelemmel kísérhessék fejlődésüket.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

Az augusztusi minta jelentős hányadát tette ki a bodorka ivadéka, melynél 37 mm-es átlagos hosszt mértek. Ez 3 mm-rel marad el a tavalyi eredménytől, de 0,5 cm-rel több, mint az előző hónapban. A vörösszárnyú keszeg ivadéka ezúttal 33 mm-esnek adódott, ami szintén 0,5 cm-es növekedést jelent egy hónap alatt. A karikakeszeg fejlődése mérsékeltebbnek tűnt, júliushoz képest csak 3 mm-t nőtt, átlagos hossza 28 mm, de aránylag sok volt belőle. Nagy mennyiségű küsz is a hálóba akadt, mely a szakaszos ívásnak köszönhetően több méretcsoportban volt jelen.

Őshonos ragadozóink közül két faj, a balin és a csuka került elő. A balinivadék átlagosan 54 mm hosszú, ami 3 mm-rel több, mint júliusban. A csuka 4 mm-rel hosszabb az előző mintavételhez képest, jelenleg 160 mm-es.
Ismét látható, hogy a békéshalaink ivadékának mérete elég nagy szórást mutat, ami azért jelentős, mert így a lassabban fejlődő ragadozóivadék sem marad éhen. Szintén örömteli, hogy a védett szivárványos ökle jelentős számban volt kimutatható, és hogy az előző hónaphoz hasonlóan most is találtak idei pontyivadékot.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »