Nyolc mázsa pontyot telepítettek két zalai horgászvizen

2015.03.20. forrás: zaol.hu

A kezelésében lévő zalai horgászvizek közül két helyszínen is telepítést végzett csütörtökön a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

3752 termék akcióbanhirdetés

A halasítás során pontyot tettek a vizekbe, Kerkaszentkirálynál, a Kerka-patak holt-ágából kialakított kisebb állóvízbe három, Kerkafalván, az öt és fél hektár felületű Kéthatár-tóba pedig öt mázsa háromnyaras ponty került.

Utóbbi helyszínen Kálmán Elek, a szövetség égisze alatt működő Kéthatártó Horgász Egyesület elnöke elmondta: a korábbi évekhez képest ezúttal valamivel korábban került sor a halasításra, ám ez a helyi horgászok egyetértésével, tulajdonképpen az ő kérésükre történt. A szezon beindulása előtt ez már a második halasítás volt, tavaly decemberben szintén öt mázsa pontyot vásároltak.
– Szükség van erre, mert a halak ugyan leívnak a vízben, de a természetes szaporulattal ezen a tavon nem nagyon számolhatunk – sorolta az elnök, majd hozzátette, a Kéthatár-tavat nagyon kedvelik a környékbeli horgászok, hiszen a nyugodt, csendes környék miatt itt zavartalanul, s ráadásul szép természeti környezetben hódolhatnak a szenvedélyüknek. A civil szervezet közben a versenyére is készül, a helyi hagyományoknak megfelelően május elsején várják a horgászokat.
A csütörtöki telepítés miatt az említett vizeken szombat reggel hat óráig általános tilalom van érvényben.

 

Gyuricza Ferenc
 

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »