Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

252 000 darab előnevelt csuka került a Balatonba

2014.04.22. forrás: Balatonihal

Szerdán kezdődött a halgazdálkodási tervben kötelezettségként szereplő 250 000 db előnevelt csuka Balatonba telepítése, a munka hat napon át folyt a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. munkatársai és a horgászok közreműködésével, s végül a tervet kissé túlteljesítve, 252 000 db betelepített hallal zárult.

Szezonindító akciókhirdetés

 A tegnapi nappal összesen 90 000 db kiscsukát helyeztek ki a Balatonba. A legnagyobb mennyiséget, 56 000 db-ot motorcsónakból helyezték ki Zánka és Badacsony között, három helyszínen pedig a horgászok segítségét vették igénybe. Balatonberényben 10 000 db, Balatonkenesén pedig két horgász egyesületi tanyáról indulva 12 000 - 12 000 db csukát telepítettek ki a helyi horgászok csónakjaik segítségével.

A tógazdaságban a csukanevelő tavak vízeresztési ütemének megfelelően napról napra egyre nagyobb mennyiséget tudtak kihelyezni, ennek megfelelően a munka dandárja az utolsó napra maradt. A társaság ezúton is szeretné megköszönni a horgászoknak a telepítésekben nyújtott segítséget, nélkülük sokkal hosszadalmasabb lett volna ez a munka. Az idő pedig nagyon fontos tényező ebben az esetben, hiszen a 2-3 cm-es méretet elérő kiscsukák egyre inkább egymás torkának esnek, képesek egy nap alatt lefelezni a nevelőtóban lévő mennyiséget. A minél nagyobb arányú megmaradásukat azzal lehet elősegíteni, ha a megfelelő időben a lehető legnagyobb területen szétszórjuk őket. A Balatonon ez a terület Balatonkenesétől az északi (és kissé a délnyugati) part nádasai mentén Balatonmáriafürdőig terjedt. A horgászok mindenhol szívesen segítettek, megtekintették azokat a telepítéseket is, amelyeket motorcsónakkal végezett a cég. A legszebb jelenet Balatonkenesén, a Peremartoni Horgász Egyesület tanyáján játszódott le, ahol a csukatelepítés igazi családi programmá kerekedett, a legkisebbek is kivették részüket a munkából, ahogyan az a tegnapi telepítést bemutató képeken is látható. A képek alatt egy helyen összegyűjtve megtalálják a Kedves Horgászok a korábbi öt nap haltelepítési beszámolóinak linkjeit is.

Végezetül pedig a korábbi 5 nap csukatelepítéseinek beszámolói természetesen képekkel:

http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2021

http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2025

http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2030

http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2033

http://balatonihal.hu/aktualitasok2?news_id=2037

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »