Őszi-téli ruhavásár 2.

Óriási pontyot fogott a fővárosi pecás a Balatonon - fotó

Ha tavasz, akkor nagy pontyok – egy több mint 15 kilós példányt terelt a szákba egy fővárosi horgász Balatonberényben.

Thermoruhák 640
hirdetés

Óriási élménnyel ajándékozott meg a Balaton egy horgászt, Bujáki Géza, aki a fővárosban él, de Balatonberényben van nyaralója, egy 15,5 kilogrammos pontyot akasztott meg és terelt a szákba.
– Szerda délután ültem ki a partra Balatonberényben, s csütörtökön már meg is érkezett az első kapitális példány – mondta a férfi, aki amúgy az egyik közkedvelt horgászújság főszerkesztője. – Behúzós módszerrel pecázok, körülbelül kétszáz méterre vittem be a szereléket. Amikor megakasztottam a halat, rögtön éreztem, komoly példányról van szó, ezért azonnal csónakba ültem és tíz perces fárasztás után már a szákomban is volt a ponty, melyet egy 28 milliméteres, halas ízesítésű bojli csábított el. Két dolog miatt fontos a csónakos fárasztás: ezzel a módszerrel óvjuk a nagy halak épségét, másrészt, mivel a hely elég kagylós, így könnyen elakadhat a zsinór, mint például ezúttal is.

Bujáki Géza egyedül szeret horgászni, azt mondja ő amolyan magányos farkas. A több mint tizenöt kilós pontyot is teljesen egyedül hozta partra, még a fotózáshoz sem kért segítséget, az állványra állított gépén beállította az időzítőt, s így készült a kép a nagy fogásról. A pecás tíz napra érkezett a magyar tenger partjára, így valószínűleg sok hasonló élményben lesz még része.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200

hirdetés