Horgász akciók 920

Újabb variáció egy témára

Tulajdonképpen inkább kirándulás, mint tömény horgászat. Megint szép képekkel, és egy hallal is…Pár nap alatt lezajlott gyenge pezsdülés, majd ugyanoda apadás után Tesómmal látogattam vissza a balinok földjére. Nekem a kísérletezés volt a cél, nála egy rendes balinozás.

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés

A korábbi alkalomhoz képest sok minden máshogy alakult: a nap rendületlen melegét néha világosszürke felhők takarták el fátyolszerűen, ráadásul jó másfél órával korábban érkeztünk. A vízszint szinte azonos volt a múltkorival, annyi különbséggel, hogy múlthét végén innen indult egy gyenge pezsdülés, most meg már az apadás közepén jártunk. Alig ötven centi fel-le, de mégis mekkora különbség.

A hétvégi esőzéseknek és átmeneti lehűlésnek köszönhetően a szúnyogok inváziója némileg enyhült, de kence nélkül még most is pokol lett volna az életünk. Kihasználva, hogy nem kellett minden porcikámmal a vérszívókat zargatni, lőttem pár képet a helyhez vezető gyaloglás közben.

Tiszta Kanada, mondta erről a rétről Zsolt a múlt héten…és bizony…egy kis eső, és a nyár közepén is azonnal bedurran a természet.

Helló, Magyarország! Itthon Otthon vagyok, meg ilyesmi…Bármelyik természetfilmben megállná a helyét ez a kis terület. A sziget bal oldalán hármas-négyes víz van, a másik oldalán meg gázlómadarak hajtják a küszöket, rákokat.

Lassan hej’, itt a tuti hely! Kristálytiszta víz, kövezés, elvágó víz…ott laknak a halak!

Érdekes ez a kő. Viszonylag hosszan nyúlik be a víz alatt, és a védett oldalán 2-3 méteres árok van, olyan iszonyatos nyomással a meder felé áramló vízzel, hogy még a 25-ös jigfejet sem tudtam leengedni koppanásig. A felszínből mindez egyáltalán nem látszik, szinte állóvíznek tűnik.

Ilyenkor mindig a vízi hullák jutnak eszembe: nem kell hozzá szesz, még csak szívleállás sem. Az az áramlás, ami megtart egy koktélparadicsomnyi ólmot az áramlatban, az más galádságokra is képes.

Öcsém kiáll a kő végére. Dobod, tekered, dobod, tekered. Minél feljebb. Úgy, hogy éppen ki ne pattanjon a vízből. Balinra mész. Ez nem agysebészet. – hangzik el a legkevésbé szem professzionális tanács a számból. Addig én a kőlábat dobom. Ez itt más világ.

- Csukás a hely, Zsolt!
- Az, bassza meg, de balinozni jöttünk!

Utoljára ezzel le is zártuk ezt a kérdést, de most nem hagyott nyugodni a kérdés. Az öböl szinte akadómentesnek tűnt, jelentős töréssekkel, amit a víz vájt ki a homokból. Tízes fejhez tízes piros-fehér Sandra tviszter farkú gumihal (Delalende, vagy mi a szösz).

Nem dobtam még tízet, amikor a lábam előtti törésnél össze-vissza kezdett mozogni a zsinórom. A jó öreg Ugly Stik már kemény nekem. Olyan mint egy furkósbot. Nem is kapcsoltam, csak akkor fogtam fel, hogy mi történt, amikor fognyomok voltak a zsír új csalin. Kísértetiesen hasonlított az akció a tavaly ilyenkorihoz.

Belelkesültem, de várni kellett egy kicsit, mert a horgászvíz öt percre sztrádává alakult. Érdekes, hogy egy uszály mennyivel kisebb felfordulást okoz, mint a szállodahajó. Pedig mindketten hegymenetben jöttek. (idén talán még nem is láttam hajót völgymenetben a Dunán…vajon micsoda torlódások lehetnek Bősnél???)

A csónakos sporik is megérkeztek. 50 méterenként beült valaki a túlparton. Szépen lekötötték magukat, és csak vártak. Talán pontyoztak?

Nem soká kellett várni az előző kapásféleség után, és hajszálpontosan ugyanonnan ismét bekopogtatott ez az ifjonc csuka. Ugyanolyan gyenge kapása volt a visszaejtés pillanatában, mint az előbb, de most észnél voltam. Odamartam a hosszú (kb. 40cm-es) nyélnek, és lőttem egy fotót a kis kamaszról.

Utána sajnos horogszabadítás közben megpaníroztam rendesen a fürge mindenségét, úgyhogy további képanyag nélkül erisztettem vissza. Maradtunk még kábé két órát, de értelme nem nagyon volt. A balinoknak nyomát se láttuk, a szúnyogok viszont észbe kaptak.

A kocsihoz visszafelé hódok nyomával találkoztunk…mit ne mondja…ez ám a fogkrém reklám, nem a Laci zöldalmája…

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés