Trükkös csalizás csontival

2014.08.28. forrás: Hétvégi horgász

A hétvégi peca során muszáj volt kitalálni valamit, mert miután reggel felkelt a nap, az aktuális szerelékkel megfoghatatlanná váltak a halak. Öt bevágásból négy volt luft. Ebben a szerelékem is ludas volt, amit le is cseréltem. De mi van akkor, ha már nem tud az ember tovább finomítgatni?

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Bátrabbá kell tenni a kapásokat. Dip vagy más extra csalogató anyag nem volt nálam. ezért ebben az esetben a csali feltűzésével tudtam csak elérni, hogy jobban kapjanak az uszonyosok. Erre mondják, hogy szegény ember vízzel főz.

A sikeres csali továbbra is két szem csonti volt, de az egyiket felhúztam a horog szárára, ugyanis korábban megfigyeltem, hogy a halak nem veszik fel a csalit horgostul, helyette a csontit óvatosan megfogva egyszerűen kiszippantják. Trükkös. Az egyik csontival a száron immár kénytelenek voltak felvenni a horgot is, ami a szájukba bekerülve akadt, ha nem siettem el a bevágást.
Ez a megoldás annyira egyszerű, mégis nagyon jól működött! Ötből öt kapást tudtam halra váltani. Ez azért nagy különbség a korábbi idegesítő luftmennyiséghez képest nem igaz?
Egy szó, mint száz, a lényeg a részletekben rejlik. Érdemes magától értetődőnek tűnő dolgokon is változtatni néha, mert épp ez lehet a siker kulcsa!

Rhino csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »