Horgász akciók 920

Tavaszi bénázás -.-

Igen, tudom, még nincs tavasz, de onnantól számítva, hogy először horgászunk békéshalakra az évben, nálam már tavasz-szagú a dolog... elnézést: illatú! Az első ilyen peca pedig... hát, hogy is mondjam? Katasztrofális!

JRC VIP 640
hirdetés

Mivel az idő csodás, érzem, hogy a keszegek, pontyok már csalogatnak a partra, egy kis feederezésre. Vagy engem inkább matchezni! Viszont hiába vagyok beindulva. Engedélyem ugyan már van, de a jegyem még készül. Dórinak már megvan, úgyhogy egyet tehetek, asszisztálok neki a szombati pecához.

Szóval Sancho Panza lettem, de nem bánom, nekem már az is tökéletes: szeretek a tóparton szerelgetni.

Az idő kicsit szelesebb, mint vártuk és a nap is többet mutatott magából eddig, de azért elkezdjük összeszerelni a cájgot. Na, itt kezdődnek a bajok:

1. Összeszerelés: Dorisz megjegyzi finoman, hogy az egyik boton a két tag nem illik egymásba!
Mi van? Az lehetetlen, valamit rosszul csinál! - gondolom elsőre, ahogy minden férfi társam ezt gondolná! Ja! Ne hazudj, ezt gondolnád!
Ekkor esik le, hogy letisztogattam a botokat és van két rémesen egyforma pálcám, amik mégis más típusúak. Az első tagjukon pedig nincs is látható különbség.
Összecseréltem és persze a másik otthon maradt... -.-

2. Kötnék egy horgot: Ezt általában, ha csak általános keszegezésről, könnyű pontyozásról van szó otthon csinálom. Bár ott is szoktak lazább balesetek előfordulni tavasszal:

Most viszont jobb lenne egy friss 12-es zsinórral kötni, hogy elhúzzák a kicsik is. Próbálom, nem megy. Biztos kicsit hűvös van. - nyugtatom magam. Megint nem sikerül. Harmadjára: jó, én tudom, hogy az embernek élete végéig nő az orra meg a füle, de az ujjai is DAGADNAK??? Basszus, nem olyan rég még könnyedén kötöttem a 22-es horgot!? Mi lett?
- Ööö, jó lesz ide az előkötött 16-ossal! -.-

3. A pontyos szerkó: Gondoltam hideg vízi lebegtetéshez pellettel, kukoricával, egy egyszerű kosaras cucc lesz jó Dórinak. Elsőre a nehezebbik kosarat raktam rá, de meggondolván a dolgot levettem és a könnyebbikkel szereltem össze. Amikor kész lett, akkor vettem észre, hogy:

WÁÁÁ! Rajtahagytam az előző kosár alsó gumihengerét. Hát mi ez a...?
Vakegér. -.-

4. Csalicsere: Eltelt egy kis idő és a pellet nem hozott pontyot, így Dóri megkért, fűzzek rá helyette kukoricát és csak kicsit lebegjen.
Gondolkodtam... aztán arra jutottam, hogy jó lesz a nyári szilikonos-technopufis csalizás is. Csak azt nem vettem figyelembe, hogy már kötöttem csali-fület a horogra...
Szerinted? -.-

Itt döntöttem úgy, hogy amíg nem jön meg a jegyem, addig jobb lesz ha hanyagolok mindent a horgászattal kapcsolatban, mert ez kútmérgezés! - ahogy Puzsér Úr mondaná.

Teljesen Dórira hagytam mindent - miközben néha-néha nevetésben tört ki, az eddigi alakításomon - és így a "segítségem" nélkül tudott valami eredményt is kicsikarni:

Ez a peca még nem a halakról szólt, a Potyka is legközelebbre maradt. Addigra lesz jegyem és talán rendbe jövök idegileg is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés