Horgász akciók 920

Szélben jól dobható feeder szerelék

Korábbi ígéretemnek eleget téve álljon itt a szélben is jól dobható szerelékem leírása. Mostoha időben jól kapnak a halak (vagy csak jobban örül nekik az ember?), csak bedobni nehéz oda, ahol jól kapnak. A tört gubancgátlós szerelék sajnos nem olyan érzékeny, nem is repül tökéletesen, mivel asszimetrikus. Valamerre húz, nagyobb a felülete, stb. Rövid távú pecához elmegy, de 30 méter felett inkább szenvedés vele a peca. Vannak jobb megoldások.

JRC VIP 640
hirdetés

 Ha jól emlékszem tavaly előtt, a Belgiumban megrendezett feeder VB-n (amelyiken Erdei Attila világbajnok lett!) a finom iszap elnyelt minden hagyományos kosarat, ezért új fajta szereléket kellett használni, melynek lényege, hogy a kosár nem a főzsinórra kerül közvetlenül, hanem egy rövid zsinórszakasz közbeiktatásával csúszik.

Az új szerelék óvatosságot igényel bedobásnál. Nem lehet ész nélkül suhogtatni vele és becsapódásnál vissza kell fogni, hogy kiterüljön az előke (akárcsak úszózásnál). Ettől eltekintve nagy jó vele pecázni, mert:

  • Pontosan és messzebbre dobható (10-15% biztos van benne).
  • Kitekerésnél könnyebben, gyorsabban kijön.
  • Fárasztásnál kisebb az ellenállása, ezért jobban érezni vele a halat.

Régóta tetszett ez a szerelék - többek közt azért, mert egyszerű, mint a faék - de a sok gubanctól tartva nem mertem korábban kipróbálni. Most viszont muszáj volt! Átszereltem. Leszedtem a csövet és felfűztem egy csúszóúszó ütközőt. Kötöttem két hurkot egy 20 centis fonott zsinórdarabra és felakasztottam a kosarat. Az utolsó egy órát ezzel a szerelékkel pecáztam végig. Mindössze két gubancom volt, azok sem súlyosak. Feltekeredett az előke a dobóelőkére, elég volt kipörgetni és mehetett is tovább a peca.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

jeno.orsulak
6 éve

7

6
hirdetés (x)
indafalóindafaló (fikanick)
6 éve

5
indafalóindafaló (fikanick)
6 éve

4
dobrotkal
6 éve

3
drumdeath
6 éve

2
hock.peter
6 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200 34e

hirdetés