Szezonindító horgász akciók 920

Szélben jól dobható feeder szerelék

Korábbi ígéretemnek eleget téve álljon itt a szélben is jól dobható szerelékem leírása. Mostoha időben jól kapnak a halak (vagy csak jobban örül nekik az ember?), csak bedobni nehéz oda, ahol jól kapnak. A tört gubancgátlós szerelék sajnos nem olyan érzékeny, nem is repül tökéletesen, mivel asszimetrikus. Valamerre húz, nagyobb a felülete, stb. Rövid távú pecához elmegy, de 30 méter felett inkább szenvedés vele a peca. Vannak jobb megoldások.

Szezonindító horgász akciók 640
hirdetés

 Ha jól emlékszem tavaly előtt, a Belgiumban megrendezett feeder VB-n (amelyiken Erdei Attila világbajnok lett!) a finom iszap elnyelt minden hagyományos kosarat, ezért új fajta szereléket kellett használni, melynek lényege, hogy a kosár nem a főzsinórra kerül közvetlenül, hanem egy rövid zsinórszakasz közbeiktatásával csúszik.

Az új szerelék óvatosságot igényel bedobásnál. Nem lehet ész nélkül suhogtatni vele és becsapódásnál vissza kell fogni, hogy kiterüljön az előke (akárcsak úszózásnál). Ettől eltekintve nagy jó vele pecázni, mert:

  • Pontosan és messzebbre dobható (10-15% biztos van benne).
  • Kitekerésnél könnyebben, gyorsabban kijön.
  • Fárasztásnál kisebb az ellenállása, ezért jobban érezni vele a halat.

Régóta tetszett ez a szerelék - többek közt azért, mert egyszerű, mint a faék - de a sok gubanctól tartva nem mertem korábban kipróbálni. Most viszont muszáj volt! Átszereltem. Leszedtem a csövet és felfűztem egy csúszóúszó ütközőt. Kötöttem két hurkot egy 20 centis fonott zsinórdarabra és felakasztottam a kosarat. Az utolsó egy órát ezzel a szerelékkel pecáztam végig. Mindössze két gubancom volt, azok sem súlyosak. Feltekeredett az előke a dobóelőkére, elég volt kipörgetni és mehetett is tovább a peca.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

jeno.orsulak
5 éve

régi egyszerü megoldás

7

drumdeath. Helikopter szereléknél a horogelőke van "helikopter" helyzetben...

6
hirdetés (x)
indafalóindafaló (fikanick)
5 éve

2012 az pont tavaly előtt volt. :)

5
indafalóindafaló (fikanick)
5 éve

2012 az pont tavaly előtt volt. :)

4
dobrotkal
5 éve

Tudomásom szerint Erdei Attila 2012-ben Dél-Afrikában lett egyéni feeder világbajnok.

3
drumdeath
5 éve

csak nekem tünik egy sima helikopter szereléknek ? csak valami más cucc van rajta kapocs helyett ilyen kis narancs szinü henger amin csuszik a cucc... na mind1 azért ötletes.

2
hock.peter
5 éve

Régóta csúszosan használom...a gubancgátlok sz@r minőségüek akár életünk halát szalaszthatjuk el ha tönkre megy...egyszrü ütközövel feltéve csak akkor gubancolodik ha már öreg elhasználodott a zsinor..Semmi újat nem találtál fel csak visszatértél az időben mikor mindenki így használta az önetetőt.Grat!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Szezonindító horgász akciók 1200

hirdetés