On tour Tisza-tó 2013

2013.11.03. forrás: Pecázz

Idén október végén ejtettük meg a már hagyományosnak mondható Tisza-tó túrát. Először három éve vágtunk neki csónakkal a Kormorán kikötőből. Akkor a vízeresztés utolsó napján voltunk és az élőt vallattuk inkább kevesebb, mint több sikerrel. :) Tavaly a füredi holtág volt a célpont, erről ha jól emlékszem írtam is. 2013-ban ismét a tiszaörvényi kikötőt látogattuk meg.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Brigádunk nem arról híres, hogy peca előtt sokat tervezget. Eldöntjük, hogy hová megyünk, nézünk időjárást, talán vízállást és ennyi. Most Tiszaörvényre esett a választás és annyit tudtunk, hogy nem az élőre fogunk menni, hanem megpróbáljuk a Borzanatot, vagy az Óhalászit. Az óraállítás miatt nem esett nehezünkre hajnali 4-kor kelni. Pilótánk összeszedte az embereket és hatkor már pakolhattunk is a csónakba.

A tavat köd borította, ami inkább félelmetes volt, mint szép. Szerencsére hamar kitisztult, aminek örültünk, mert helyismeretünk majdhogynem a nullával volt egyenlő. Elektromos motor hiányában az Óhalászi Holt-Tiszára nem tudtunk bemenni, de ezt utólag nem is bántuk, mert a hírek szerint annyian voltak, hogy egymásba ért a pöcsük.

A tározón nádfalak mellett, kisebb öblökben és a töklevelesek szélén próbálkoztunk, de a felerősödő szél miatt inkább benéztünk a VI-os öblítőre. Ez halfogás szempontjából tuti helynek mondható. Dávid rögtön meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni, mert sikerült kiszednie egy kisebb csukát. A mederben fogta, így ő ezt a részt erőltette tovább. Bekem (az igazi és nem az angol metroszexuális focista) és én a nádfalak előtt és bedőlt fák mellett próbálkoztunk. A délelőtt folyamán már csak egy kölyök csuka jött, amit egy átjáró bejáratánál sikerült fognom. A hatalmas csónakforgalom miatt úgy döntöttünk, hogy felderítünk más helyeket is, ahová jövőre visszatérhetünk.

Délután jött néhány sügér, illetve Dávid nagyon belehúzott, mert fogott még három méret körüli csukát. Elnézve a többi csónakot ez igen jó teljesítménynek volt mondható. Közben elkezdtünk hezitálni, hogy kimenjünk az élőre emelgetni, vagy kishallal és pergetve nézzünk rá a VI-os öblítő műtárgyára.

Végül is ez utóbbit választottuk, de nem jártunk sok sikerrel. Kishalra nem volt érdeklődő, a gumi csalikat meg a távoli dobások miatt nem tudtuk megfelelően vezetni.

Napnyugta előtt fáradtan, de jókedvűen indultunk a kikötőbe. A legtöbb halat Dávid fogta, én gyengén teljesítettem, de legalább halszagú lett a kezem, Bekem pedig megtanult csónakot vezetni. :)
Jövőre veletek ugyanitt!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »