Horgász akciók 920

Körhorog feederen

A tengeri horgászatban nagyon régóta alkalmazott horog-forma a circle hook. Ezt a formát hozta át a finomszerelékes kelléktárba néhány éve a Guru a QM1 horoggal, s lett annyira sikeres vele, hogy ma már más márkák (pl. Preston /PR C1/, Maver /CS24/) is előálltak hasonló termékükkel.

Horgász akciók 640
hirdetés

A Guru-féle koncepció arra épül, amit „bolt effect”-nek hív az angol, amikor a hal a horoggal a szájában megugorva/megmozdulva maga akasztja meg magát. Épp ezért olyan végszerelékeknél működik jól ez a horog, amelyek rövid úton ütköztetettek, vagy eleve feszes zsinórral használatosak. A Method módszerhez például nagyon illik. A Guru csak kis méretekben (10 és lefelé) hozta forgalomba, kizárólag barbless változatban. Ebből és a fent tárgyalt működésből két dolog következik. A tű nagyon biztosan tart, minimális sebet ejt és használata során nem szükséges bevágni, kapás esetén elegendő a botot felvenni és a zsinórt feszesen tartani.

Eddig a mindenhol olvasható leírás. Ami a saját tapasztalat: Harmadik éve használom, kizárólag rövid előkés method szerelékkel, fűzött csalival. Nekem hozta a brossúrában leírtakat, 10-12-es horogméretekkel simán fogja és tartja az 5+-os pontyokat. Még a horog méretéhez képest viszonylag nagy fűzött csalival is jól működik, de azért erre érdemes odafigyelni. Ezt a nem kell bevágni dolgot nehéz megszokni, kapásnál hébe-hóba ma is nagyokat csápolok a bottal, hiába a módszer és a horog, ami ezt szükségtelenné teszi. Angol barátaink melegen ajánlgatják folyóvízre, márnára, domolykóra is. Hát nem tudom, bár az megemlítendő, hogy ők folyón is használják a rövid előkés method módszert és a pellet csalit. Ez rám kevésbé jellemző.

A téma ötletét az Improve Your Coarse Fishing újság egy korábbi száma adta.

A képek innen: tackleguru.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés