Keszeges kezdés

2014.02.27. forrás: Feederhorgász naplója

A remek februári időt kihasználva, a vasárnapi mise után, spontán ötletként támadt ez a mai peca.. Nem kerítettem neki túl nagy feneket, hiszen a napokban már voltam lent, de csak "üres élményekkel" tértem haza...

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

Megérkezés után kitöltöttem az engedélyt, és gyorsan előpakoltam felszerelésemet. Finom, tavaszi szerelést kötöttem vékony zsinórral és apró horoggal. Fél kiló hidegvízi etetőanyagot kavartam be, melyet kevés csontival dúsítottam és már mehetett is a kosárba. Alapozó etetést nem csináltam, de nagyjából 30 méternél kiakasztottam a zsinór a klipszbe, a pontos horgászat miatt. Az első két dobás nem hozott kapást, így azt gondoltam újra betli lesz a vége.. A következő bedobás után, határozott rángatós kapásra eszméltem fel, és már horgon is volt az év első hala. A hűvös vízhez képest elég erős volt ez a formás dévérkeszeg.

Gyors horogszabadítás után úszhatott is tovább. Újra csaliztam és vártam a következőt.

A spicc mozgásából tudtam, hogy beálltak a keszegek az etetésemre. 5 perc sem telt el, és máris újabb halat tereltem a merítőbe.

Ez a hal is úszott tovább.. Az idő közben egyre jobban melegedett, bár egy- két kósza felhő néha kitakarta a Napot, és egy kis szél is támadt. A második hal után kisebb szünet következett, majd egy horogvesztéssel járó elakadás.. Már-már kezdtem csalódni, hogy ez a két keszeg járt erre, mikor megtört a jég és újra kapás lett. Ez is keszeg volt, csak sajnos útközben lemaradt.. A kapások visszatértek és megindult a halfogás.

Így visszagondolva, nagyon jó ötlet volt a mai évnyitó peca. Összesen hét gyönyörű dévérkeszeget tereltem szákba a két órás "bevetés" alatt, ami szerintem ilyen korai időben nagyon jónak számít a Dunán..

Remélem, hogy az egész év hasonlóan eredményes lesz nekem és nektek is ! :)

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »