Új év, új árak, régi tehetetlenség

2013.01.05. forrás: FT-Blog

Először is boldog új évet. És ha már eltelt egy év, aktuális lett megválni az előző évi fogási naplótól. Előtúrtam mellényem zsebéből, hogy összesítsem a fogási adatokat, s halőri bejegyzéseimet. Egyiket sem volt nehéz, utóbbit már csak azért sem, mert egy sem volt belőle (egyikben sem). Na, azért nem lepődtem meg, már csak azért sem, mert mióta az eszem tudom ez így megy.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

S még valami feltűnt, mialatt a fogásit kitúrtam a helyéről: a temérdek területi engedély. Azonnal felmerült bennem a kérdés, mibe kerül egy horgásznak ma a licensz? Előkaptam telefonom, lázasan nyomkodtam a kijelzőt, majd megrökönyödve olvastam ki a végeredményt: 87.160,- forint, plusz kb. 5.000,- az egyéb papírok. Megdöbbentem. Azon is, hogy például a közép dunai szakaszon 10.160,- forintról kapásból 13.000,- forintra emelték az éves jegy árát. Nem sok valljuk be, ahhoz viszont túl sok, amit tesznek, én az alább látható végeredményt tapasztalom belőle, no meg a sok szemetet, sokszor megközelíthetetlen vizet, hálókat, kormoránokat, meg fogyatkozó halállományt stb.

Ez már egy másik víz, itt sem volt túl nagy az érdeklődés, ellenben sok nagyhal bebukott ott az elmúlt évben - üres naplóm betudom anak, hogy nem a hétköznap pecással voltak, vannak elfoglalva -, azért mégsem szeretnék itt senkit az egekbe magasztalni, a szégyen, hogy eddig ez nyíltan ment, kontroll nélkül

Egyébként biztos sokan nem tudják, de kapható egy halászok által kiadott közös jegy 40e forintért. Ebben benne van a Balaton, a komáromi, és a budapesti Duna kivételével az egész mo-i szakasz, a Tisza és a Körösök nem horgászati kezelésében lévő része. Ha azt nézem, egy éves jegy a Balatonra 26e, a mi Dunánkra 13e, ez esetben máris megéri megvenni.

http://www.magyarhal.hu/?hir=7

Közben felmerül bennem tán sokak szemét szúrom én ezzel poszttal, talán nem. Nem tehetek róla, de az én szemem is szúrja ez az állóvíz, még ha nem is tetszik néhány egyénnek. Nem szokásom ok nélkül belerúgni másokba, de had idézzek kedvenc filmemből A Ravasz, az Agyból? "Kutya egy világban élünk, az én harapásom fájdalmas."

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »