Horgász akciók 920

A városban

Idáig jutottam. A rohanástól megcsömörlött ember rapszódiája, a dübörgő teherautók és kamionok közti peca. Ácsingózás egy emberibb világ és élet után, a meggyötört vízben pedig elkeseredett ritmust kalapál a pici wobbler. Fél óra mennyország a szürke betondzsungelben.

Horgász akciók 640
hirdetés

Persze mennék én a Drávára, de a hatalmas víz elmosta a halakat, s a jó ég tudja, mikor lesz ismét horgászható a szabolcsi szakasz. Addig marad az ínségpeca, ami - néha - jól is elsülhet. Ahogy ma is. Az infókat Kisgyerek szolgáltatta, a pici körforgókat Józsi (a horgászboltos), a vizet a megyeszékhely, a hangulatot nyolc-tíz félrészeg utcaseprő - városi horgászturizmus magyar módra, katalógusba illő életérzés.

 

A kis patak meglepően szép és természetes, leszámítva azt a néhány tonna gumiabroncsot, slagot, strandpapucsot, reklámszatyrot, s sok egyéb, patakban köztudottan nélkülözhetetlen műanyag ereklyét, melyet kényelmes fajtársaink helyeztek el a vízben, de szerencsére két kacat között általában ott áll egy szebb domolykó is, ami csak a mi csalinkra vár. Körforgóval kezdtem, első dobásra meg is érkezett a legkíváncsibb halacska (a képek mobiltelefonnal készültek, ezért a gyatra minőség).

 

Biztos sokan felhördülnek majd, de utálok körforgó villantóval horgászni. Ez az a típus, amivel legkevesebbet dobáltam, így használatát sem sikerült teljes mértékben elsajátítani. A képen látható darab tengelyét néhány dobás után sikerült elgörbítenem, a másodikkal is csak idegeskedtem, így újkori pörgettyűs pályafutásom véget is ért, előkerültek a jól bevált wobblerek (a közelben valahol csörömpölni kezdett egy légkalapács, megadva a veretés optimális ritmusát).

 

Néhány éve vettem egy amcsi cégtől ezt a wobbler sorozatot, azóta rozsdásodnak a dobozomban, pedig egészen korrekt, apró, másfél centi körüli darabokról van szó. Ma felavattam őket a vendégmarasztaló környezetben, szerencsére nem volt halálos áldozat, viszont a domik zabálták őket. A fent látható hal és néhány ikertestvére is ezeknek a remekbe szabott faragványoknak dőlt be; végigpróbáltam az egész szériát, mindegyikkel sikerült belenyúlni a tutiba (a túlparton csikorogva lefékezett egy kamion és hajigálni kezdték rá a raklapokat, ezzel is fokozva az idilli hangulatot).

 

Ez a gyönyörűség az Ugly Duckling fekete csalijára indult be, majd’ a kezemből rántotta ki a pálcát. Gondolom ő is megijedt a rikító mellényben megjelenő utcaseprőktől, pedig csak négyen próbálták közülük túlüvölteni a városi forgalmat. Behúzódtam a híd alá, nehogy észrevegyék, mit is művelek - nem hiányzik, hogy holnaptól a patak minden méterén négy horgász kapálja a vizet ötös meppszekkel.

 

A nap hala: szintén botrepesztő rávágással operált, elképedve (vagy hálásan) nézett rám, mikor kiemeltem a habos vízből, valószínűleg nem hitt a szemének. Horgász, ebben a zsivalyban? Napokig én leszek a téma az elsüllyedt traktorgumi belsejében berendezett halbárban, bár van egy olyan érzésem, hogy senki nem hisz majd neki. Igazi urban legend lesz belőlem...

Fene egye meg ezt a városi horgászatot. Zaj, por, emberek, autók, benzingőz, káromkodás - mégis, alig várom, hogy újra kipróbálhassam. Ezúttal természetesen műlegyes bottal!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés