Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

Parajjal töltött fogasfilé friss salátával

2015.11.29.

80 dkg fogasfilé 40 dkg paraj levél 10 dkg vaj 1 kanál zselatin 5 gerezd fokhagyma 1 csipet só 1 csipet fehérbors 1 db citrom 1 tasak friss madársaláta 1 tasak rukkola

Szezonindító akciókhirdetés

A halfiléket vágódeszkára helyezzük és lefedjük háztartási fóliával. Óvatosan klopfolóval megütögtajuük, hogy egyenletes legyen.

Sózzuk,borsozzuk,majd citromlevelet csepegtetünk rá és megszórjuk száraz zselatinnal.

A parajt jól megmossuk, kissé sós, forrásban lévő vízben néhány percig forrázzuk, majd leszűrjük, és a szétnyomott fokhagymával ízesített vajjal összekeverjük. Az előkészített fogasfilékra rakjuk a parajos tölteléket és szorosan felcsavarjuk, majd háztartási fóliába és alufóliába csavarjuk.

Forró vízbe rakjuk és gyöngyözve főzzük 20 percig a tekercseket. Ha letelt a 20 perc, óvatosan kiemeljük a vízből a tekercseket és hagyjuk kihűlni. Ha hidegtálra rakjuk, akkor ilyenkor rakhatunk rá nehezéket, hogy préselődjön a tekercs. Tálalás előtt távolítsuk el a fóliákat és szeleteljük tetszőlegesen a halat. Ha melegen tálalajuk, akkor javaslom,hogy egy serpenyőbe melegítsünk vajat és a szeleteket forgassuk meg rajta.

Köretnek friss salátát javaslok vagy jázmin rizst, egy finoman elkészített sajtmártással.
 

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »