Szuper áras Prologic ágy INGYEN kiszállítssal Részletek »

5500 kg halat telepített a Nagy Borsodi Horgász Egyesület

2016.04.03. forrás: boon.hu

Miskolc, Alsózsolca – A Nagy Borsodi Horgász Egyesület tavaszi telepítése márciusban volt a több mint 70 fős horgász sporttárs jelenlétében. Három év után először tartottak nyilvános hal telepítést a Csorba-tónál és a Házgyári-tónál.

Szezonindító akciókhirdetés

Az NBHE tavaszi telepítésére márciusban került sor a több mint 70 fős horgász sporttárs jelenlétében. Három év után került sor először nyilvános hal telepítésre, első körben a Csorba-tóba került 4.500 kg (3 nyaras ponty), majd a Házgyári-tóba 1.000 kg (3 nyaras ponty).

Az Egyesület 2014. május 29-én alakult. Az alapítóinak a célja az volt, hogy a horgászok a megyében is példaértékű körülmények között tölthessék el szabadidejüket kedvenc sportjuknak hódolva. Az önkéntességen túl, a fiatalok környezettudatosságra történő „nevelése” mellett, a fenntarthatóság is hangsúlyos szerepet kap az egyesület életében. Mi tudjuk, hogy a vizeinket csak „kölcsönbe” kaptuk unokáinktól!

A Csorba-tó esetében elsőként a megközelíthetőségről gondoskodott az egyesület, a földutat tették járhatóvá. A növényzet kaszálása is hamarosan megtörténik.

Az egyesület csatlakozott a TESZEDD!- Önkéntesen a Tiszta Magyarországért akcióhoz is.

Ingyenes szállításhirdetés


Horgászhírek

Még több horgászhír »